Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Το Κόσοβο μποϋκοτάρει το Νόμπελ εξαιτίας της βράβευσης του Αυστριακού συγγραφέα Peter Handke

Σερβία: Το Κόσοβο μποϋκοτάρει το Νόμπελ εξαιτίας της βράβευσης του Αυστριακού συγγραφέα Peter Handke
«Θα μποϋκοτάρουμε την εκδήλωση λόγω του αμφιλεγόμενου βραβευμένου με Νόμπελ λογοτεχνίας Peter Handke, φίλου και υποστηρικτή της πολιτικής του Milosevic», έγραψε σε ανάρτησή του ο απερχόμενος ΥΠΕΞ του Κοσόβου Pacolli
Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου Bahgjet Pacolli ανακοίνωσε ότι η χώρα του δεν θα εκπροσωπηθεί φέτος στην τελετή απονομής των βραβείων Νόμπελ εξαιτίας της βράβευσης του Αυστριακού συγγραφέα Peter Handke.
Ο Pacolli σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει ότι έδωσε εντολή στην πρέσβειρα του Κοσόβου στη Σουηδία να μην παραστεί στην τελετή.
«Το Κόσοβο δεν θα παραστεί στη φετινή τελετή απονομής των βραβείων Νόμπελ στη Στοκχόλμη.
Θα μποϋκοτάρουμε την εκδήλωση λόγω του αμφιλεγόμενου βραβευμένου με Νόμπελ λογοτεχνίας Peter Handke, φίλου και υποστηρικτή της πολιτικής του Milosevic», έγραψε ο Pacolli.
Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι με τον ίδιο τρόπο θα συμπεριφερθεί και η Αλβανία.
Η βράβευση του Peter Handke προκάλεσε πολλές αντιδράσεις σε λογοτεχνικούς και πολιτικούς κύκλους του Κοσόβου, της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και της Κροατίας.
Ο Αυστριακός λογοτέχνης κατά τη διάρκεια των πολέμων στην πρώην Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του '90 είχε ανοιχτά υποστηρίξει το καθεστώς Milosevic και δεν καταδίκασε ποτέ τα εγκλήματα που διεπράχθησαν από την πλευρά των σερβικών δυνάμεων.
Αντίθετα πολλές φορές προσπάθησε να τα δικαιολογήσει ή να τα υποβαθμίσει όπως έγινε με τη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης