Τελευταία Νέα
Speculator

Νέα αφαίρεση αδείας ορκωτού από την ΕΛΤΕ, στον βασικό μέτοχο της FRS Auditors

tags :
Νέα αφαίρεση αδείας ορκωτού από την ΕΛΤΕ, στον βασικό μέτοχο της FRS Auditors
Επισημαίνεται ότι ο κ. Κουφός και η FRS είχαν απασχολήσει και με την υπόθεση της εκδοτικής εταιρίας ΝΕΠ του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη
Εξαφανίστηκε το όνομα του κ. Αστέριου Κουφού βασικού μετόχου της FRS Auditors από τα μητρώα ελεγκτών της ΕΛΤΕ γεγονός που παραπέμπει σε αφαίρεση αδείας η οποία κατά πληροφορίες που δεν έχουν απολύτως επιβεβαιωθεί είναι διετούς διάρκειας.
Η αφαίρεση αδείας φαίνεται να σχετίζεται με παλαιά υπόθεση και συγκεκριμένα με αυτή της Πάπιστας Εμπορική και Υποστηρικτική Τηλεφώνων.
Η αφαίρεση αδείας είχε επιβληθεί το 2013 και πριν τη λήψη απόφασης υπήρξε και δημοσιότητα από το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που αναφερόταν στα τότε πεπραγμένα της ΕΛΤΕ.
Ο κ. Κουφός  προσέφυγε στα δικαστήρια και οι εντάσεις του απορρίφθηκαν από το ΣτΕ.
Έτσι η ποινή εφαρμόζεται.
Το ερώτημα είναι αν θα χάσει την άδεια και η FRS δεδομένου ότι δεν πληρούνται τα κριτήρια του νόμου για τη διατήρηση της ελεγκτικής αδείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελευταία έκθεση διαφάνειας της FRS αναφέρεται ότι η ΕΛΤΕ διενήργησε ποιοτικό έλεγχο του οποίου τα αποτελέσματα κοινοποιήθηκαν στην εταιρία το 2018.
Ωστόσο η εταιρία ξεχνά να αναφερθεί στο περιεχόμενο των αποτελεσμάτων αλλά και στα πρόστιμα που της επεβλήθησαν.
Επισημαίνεται ότι ο κ. Κουφός και η FRS είχαν απασχολήσει και με την υπόθεση της εκδοτικής εταιρίας ΝΕΠ του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη όπου με βάση τα όσα αναφέρει πόρισμα της ΤτΕ η ΝΕΠ εμφανίστηκε με ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση λόγω άυλων στοιχείων!
Δηλαδή από την αποτίμηση εμπορικών σημάτων και δικαιωμάτων σε τίτλους εντύπων που έφτασαν τα 81,5 εκατ. ευρώ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης