Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το κατηγορητήριο κατά του Trump παρουσιάζουν σήμερα 10/12 οι Δημοκρατικοί

tags :
ΗΠΑ: Το κατηγορητήριο κατά του Trump παρουσιάζουν σήμερα 10/12 οι Δημοκρατικοί
Κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση έρευνας του Κογκρέσου οι δύο κατηγορίες
Σήμερα Τρίτη 10/12 αναμένεται να παρουσιάσουν το κατηγορητήριο τους κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump οι Δημοκρατικοί.
Όπως μεταδίδει το Reuters οι Δημοκρατικοί αναμένεται να παρουσιάσουν τις κατηγορίες κατά του Trump εντός της ημέρας στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι κατηγορίες σε βάρος του προέδρου των ΗΠΑ θα αφορούν την κατάχρηση εξουσίας και την παρακώλυση έρευνας του Κογκρέσου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Trump κατηγορείται ότι άσκησε πιέσεις στον πρόεδρο της Ουκρανίας προκειμένου να κινήσει έρευνα κατά του πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2020 Δημοκρατικού Joe Biden καθώς και ότι στη συνέχεια επιχείρησε να εμποδίσει την έρευνα του Κογκρέσου να ελέγξει τις πράξεις του.
Οι Δημοκρατικοί χαρακτηρίζουν τις πράξεις του Trump ως έναν ξεκάθαρο κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια και για τις επικείμενες εκλογές.
Οι κατηγορίες αυτές είναι πιθανό να συζητηθούν και να τεθούν σε ψηφοφορία εντός του μήνα στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, αν και ακόμα δεν υπάρχει κάτι οριστικό.
Ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Δημοκρατικός Eliot Engel, δήλωσε εξερχόμενος από συνάντηση με την πρόεδρο του σώματος Nancy Pelosi ότι ο ίδιος και οι πρόεδροι άλλων επιτροπών σκοπεύουν να ανακοινώσουν το κατηγορητήριο («articles of impeachment») σε βάρος του Trump στις 17:00 ώρα Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης