Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος για το πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για τη ζήτηση - Στο +0,12% και τα 64,33 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακή άνοδος για το πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για τη ζήτηση - Στο +0,12% και τα 64,33 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε κέρδη της τάξεως του +0,36% στα 59,23 δολ. ανά βαρέλι
Ήπια κέρδη σημείωσε σήμερα Τρίτη (10/12) το πετρέλαιο, εν μέσω ανησυχιών στις τάξεις των επενδυτών για τη ζήτηση κατά τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το Brent είχε άνοδο +0,12% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,33 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό, ενισχύθηκε +0,36% στα 59,23 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Οι τιμές του πετρελαίου βρέθηκαν υπό πίεση κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, μετά τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων στην Κίνα, τα οποία έδειξαν πτώση στις εξαγωγές της χώρας για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο του 2019.
Image
Οι εξαγωγές της Κίνας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -1,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας πτώσης -0,9% τον Οκτώβριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος της τάξεως του +1%.
Για το σύνολο του διαστήματος Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2019, οι εξαγωγές της Κίνας υποχώρησαν κατά -4,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ οι εισαγωγές παρέμειναν αμετάβλητες.
Όσον αφορά το εμπόριο της Κίνας με τις ΗΠΑ για το εντεκάμηνο, οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά -8,4% σε σχέση με το 2018, ενώ οι εισαγωγές κατέγραψαν «βουτιά» της τάξεως του -19,5%.
Τα παραπάνω στοιχεία αύξησαν τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμα η εμπορική διαμάχη Ουάσιγκτον και Πεκίνου στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου.
«Η Κίνα σαφώς και δεν έχει ανοσία απέναντι στους αμερικανικούς δασμού ή την παρατεταμένη επιβράδυνση στην ευρύτερη παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της Oanda, Jeffrey Halley.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης