Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποια είναι η αξία της ανθρώπινης εμπειρίας στην αύξηση εσόδων των ξενοδοχείων

tags :
Ποια είναι η αξία της ανθρώπινης εμπειρίας στην αύξηση εσόδων των ξενοδοχείων
Τα ξενοδοχεία που προσφέρουν μια πραγματικά αυξημένη ανθρώπινη εμπειρία, κερδίζουν όπως αποκαλύπτει έρευνα της Deloitte Digital
Ένα δωμάτιο ξενοδοχείου είναι πολύ περισσότερο από ένα μέρος για να βάλεις το κεφάλι σου.
Είναι το περιβάλλον για νέες εμπειρίες και τα συναισθήματα που τα συνοδεύουν.
Αυτά τα μοναδικά ανθρώπινα συναισθήματα είναι εύκολο να αναγνωριστούν, αλλά σχεδόν αδύνατο να περιγραφούν.
Και τα τα ξενοδοχεία που προσφέρουν μια πραγματικά αυξημένη ανθρώπινη εμπειρία, κερδίζουν όπως αποκαλύπτει έρευνα της Deloitte Digital.



Πώς τα ξενοδοχεία μπορούν να αξιοποιήσουν τη δύναμη της ανθρώπινης εμπειρίας για να αυξήσουν τα έσοδα
Η ομάδα της Deloitte Digital έχει αναπτύξει ένα νέο εργαλείο, το Compass Values.
Που δίνει τις απαντήσεις στο πώς τα ξενοδοχεία μπορούν να αξιοποιήσουν τη δύναμη της ανθρώπινης εμπειρίας για να αυξήσουν τα έσοδα και την εμπιστοσύνη στο σήμα.
Το Compass Values μετράει τι πραγματικά κινεί τα ανθρώπινα συναισθήματα. Αυτά που επηρεάζουν το 80% των αποφάσεων που λαμβάνουμε καθημερινά και την αγοραστική συμπεριφορά. Κ
αι χαρτογραφεί τις θεμελιώδεις ανθρώπινες αξίες όπως η φιλοδοξία, η περιέργεια, η ένταξη και η βεβαιότητα.
Η Deloitte με το πείραμα της ανθρώπινης εμπειρίας (HX) δημιούργησε αντίστοιχες πυξίδες ανθρώπινων αξιών για σχεδόν 50 μάρκες ξενοδοχείων σε επτά διαφορετικές κατηγορίες.
Συμπεριλαμβανομένων των luxury, upper-upscale, upscale, upper-midscale, midscale, economy και βραχυχρόνιων καταλυμάτων.



Πως επηρεάζει η “ανθρώπινη εμπειρία (HX) την φιλοξενία”
Τα συμπεράσματα της “ανθρώπινης εμπειρίας (HX) στην φιλοξενία” είναι συναρπαστικά. Υποδηλώνουν ότι η προσθήκη των βασικών στοιχείων όπως η προσφορά στους επισκέπτες καθαρά, άνετα δωμάτια και η αντιληπτή αξία δεν επαρκούν για να διαφοροποιήσουν τα ξενοδοχεία στη σημερινή βιομηχανία.
Και τα σήματα που προσφέρουν στους επισκέπτες “προοπτική και εμπειρία”, έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να επιτύχουν.
- Τα βασικά (π.χ. καθαρό δωμάτιο, αντιληπτή αξία κλπ.) δεν είναι πλέον διαφοροποιητές στον χώρο φιλοξενίας. Οι πελάτες ανταμείβουν τις μάρκες που καλωσορίζουν τη συνομιλία γύρω από την προοπτική και την εμπειρία τους.
- Η έννοια της “αξίας” αυξήθηκε πάνω από το υπόλοιπο, κατατάσσοντας την πρώτη για το 83% των μαρκών σε όλες τις κατηγορίες. Οι πελάτες εξέφρασαν την επιθυμία να είναι κοινωνικοί με τους άλλους και να μοιραστούν απόψεις και να ακουστούν.
Οι πελάτες πολυτελών ξενοδοχείων εκτιμούν την φιλοδοξία και την περιέργεια (το άγνωστο) παραπάνω από τον έλεγχο (γνωστό). Αυτό που αναζητούν στην διαμονή είναι εκπλήξεις και χαίρονται με τις εμπειρίες.
- Το 58% των πελατών λένε ότι ένα εμπορικό σήμα είναι το αγαπημένο τους για συναισθηματικούς λόγους.
Με τη δημιουργία εμπειριών που στηρίζουν αυτές τις αξίες, τα εμπορικά σήματα θα οδηγηθούν σε μια ισχυρότερη ανθρώπινη εμπειρία.
- Τα σήματα franchise να μην αφήσουν το επιχειρησιακό μοντέλο τους να παρεμποδίσει την εναρμόνιση των αξιών.
- Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να αναμορφώνει κάθε πτυχή της ζωής μας, οι μάρκες γίνονται λιγότερο ανθρώπινες στον τρόπο λειτουργίας τους. Οι ταξιδιώτες όμως θέλουν να συνδεθούν με ένα εμπορικό σήμα που τους βλέπει κάτι περισσότερο από έναν αριθμό ανταμοιβών πελατών. Θέλουν να κάνουμε ανθρώπινες συνδέσεις.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης