Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Atlas Merchant Capital: Η αύξηση του χρέους, ένας από τους 2 μεγαλύτερους οικονομικούς κινδύνους παγκοσμίως

Atlas Merchant Capital: Η αύξηση του χρέους, ένας από τους 2 μεγαλύτερους οικονομικούς κινδύνους παγκοσμίως
Στην τελευταία έκθεση του, το ΔΝΤ προειδοποίησε για τα υψηλά επίπεδα εταιρικού χρέους, που επιδεινώθηκαν από τα χαμηλά επιτόκια των τραπεζών
Την άποψη ότι η αύξηση του χρέους είναι ένας από τους δύο μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Atlas Merchant Capital, Bob Diamond.
Εκτός από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας, ο Diamond επεσήμανε ότι τα ομόλογα με αρνητικές αποδόσεις και η αύξηση της πίστωσης είναι βασικές ανησυχίες για τους επενδυτές.
«Ίσως το 2020, ίσως το 2021, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε σχετικά με τον πολλαπλασιασμό της πίστωσης» δήλωσε ο Diamond, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος της Barclays από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Ιούλιο του 2012.
«Ένα από τα πιο θετικά πράγματα που συνέβησαν κατά τα τελευταία 10 χρόνια μετά την οικονομική κρίση είναι η γρήγορη αντίδραση της νομισματικής πολιτικής και η μείωση των επιτοκίων, αλλά ανησυχώ για τα 17 τρισ. δολ. ομόλογα με αρνητικές αποδόσεις και ανησυχούμε σχετικά με το συνολικό μέγεθος της πίστωσης που εκκρεμεί τώρα» συμπλήρωσε ο ίδιος μιλώντας στο CNBC.
Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ στην τελευταία Global Financial Stability Report, προειδοποίησε για τα υψηλά επίπεδα επικίνδυνο (risky) εταιρικού χρέους, που επιδεινώθηκαν από τα χαμηλά επιτόκια των τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης