Διεθνή

Ισπανία: Συνελήφθησαν έφηβοι σε διεθνή επιχείρηση κατά της παιδικής πορνογραφίας

tags :
Ισπανία: Συνελήφθησαν έφηβοι σε διεθνή επιχείρηση κατά της παιδικής πορνογραφίας
Από τους 26 συλληφθέντες, οι 14 είναι ανήλικοι, ο μικρότερος εκ των οποίων μόλις 15 ετών! - Είχαν δημιουργήσει μια ομάδα όπου πολλοί συμμετέχοντες θεωρούσαν φυσιολογική την παιδική πορνογραφία και τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
Δέκα επτά άνθρωποι, οι περισσότεροι έφηβοι, συνελήφθησαν στην Ισπανία, επειδή διαμοίρασαν στο δίκτυο Whatsapp «ακραίας βίας» φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας, έγινε σήμερα γνωστό από την ισπανική αστυνομία.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο διεθνούς έρευνας, διάρκειας άνω των 2 ετών, την οποία διεξήγαγε η αστυνομία και η οποία οδήγησε σε συνολικά 33 συλλήψεις σε 11 χώρες.
Εκτός των 17 συλληφθέντων στην Ισπανία, άλλοι 9 άνθρωποι βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών, διευκρίνισε η αστυνομία.
Από τους 26, οι 14 είναι ανήλικοι.
Στην Ισπανία, «η πλειονότητα των συλληφθέντων» είναι ανήλικοι, ο μικρότερος εκ των οποίων ηλικίας 15 ετών, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Eduardo Casas, ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό, οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι είχαν στην κατοχή τους και διένειμαν φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας, ορισμένες εκ των οποίων «ακραίας βίας» με βιασμούς παιδιών, «μωρών ηλικίας μόλις λίγων μηνών έως παιδιών ηλικίας 11 και 12 ετών».
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η αστυνομία ανακάλυψε την ύπαρξη «μιας ομάδας στο Whatsapp, που είχαν δημιουργήσει ανήλικοι, στην οποία πολλοί από τους συμμετέχοντες θεωρούσαν φυσιολογική την ύπαρξη της παιδικής πορνογραφίας και τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων», σημειώνει η αστυνομία σε δελτίο Τύπου.
Εκτός της διανομής φωτογραφιών, οι συλληφθέντες είχαν φτιάξει ακόμα και ψηφιακά «sticker», μικρές εικόνες που διαμοιράζονται με ευκολία όπως τα emojis, που απεικονίζουν «πολύ μικρά (παιδιά) να κακοποιούνται σεξουαλικά» εξηγεί η αστυνομία.
Στο πλαίσιο της έρευνάς της, η αστυνομία γνωστοποίησε ότι συνέλαβε έναν άνδρα, ηλικίας 29 ετών, ο οποίος εκτός του ότι διένειμε υλικό παιδικής πορνογραφίας, υποσχόταν σε άλλη μέλη της ομάδας σεξουαλικές επαφές με ανήλικα κορίτσια, παιδιά μεταναστών, τα οποία θα μπορούσαν να κακοποιήσουν, καθώς, όπως έλεγε, η κατάστασή τους θα τους απέτρεπε να ζητήσουν τη βοήθεια της αστυνομίας.
Συνολικά, 20 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ευρώπη, 17 στην Ισπανία, 3 στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Πορτογαλία, 10 στη Λατινική Αμερική και τρεις στην Ινδία, το Πακιστάν και τη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης