Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα «εγκατέλειψε» τους αγρότες των ΗΠΑ - Στρέφεται σε Βραζιλία και Αργεντινή

tags :
Η Κίνα «εγκατέλειψε» τους αγρότες των ΗΠΑ - Στρέφεται σε Βραζιλία και Αργεντινή
Η Κίνα «εγκατέλειψε» τους αγρότες των ΗΠΑ
Τα αμερικανικά δεδομένα για τις εξαγωγές προϊόντων σόγιας και χοιρινού κρέατος στην Κίνα και στον υπόλοιπο κόσμο άρχισαν να μειώνονται κατά την έναρξη του εμπορικού πολέμου.
Οι εμπορικές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών ανάγκασαν την Κίνα να ανακαλέσει τις αλυσίδες εφοδιασμού της από τις ΗΠΑ προς τη Νότια Αμερική.
Φαίνεται ότι ο υπόλοιπος κόσμος ακολούθησε την Κίνα, αποκλείοντας τους αμερικανούς αγρότες, στρεφόμενος προς τις χώρες της Νότιας Αμερικής.



Οι ΗΠΑ πιθανότατα δεν θα είναι ποτέ ο πρώτος προμηθευτής τροφίμων στην Κίνα ξανά.
Η Κίνα έχει διαφοροποιήσει την εφοδιαστική της αλυσίδα όσον αφορά τις εισαγωγές σόγιας και χοιρινού αγοράζοντας πλέον από τη Βραζιλία και την Αργεντινή.
Αν και μια καταστροφή στις καλλιέργειες των δύο χωρών θα στείλουν την Κίνα πίσω στις αγορές των ΗΠΑ προσωρινά, οι ημέρες στις οποίες οι ΗΠΑ ήταν μια «one-stop-shop» για την Κίνα έχουν τελειώσει.
Η πρόταση του Προέδρου Trump για την αποκατάσταση των δασμών στο χάλυβα και στο αλουμίνιο που παράγουν και οι δύο χώρες της Νότιας Αμερικής είναι αποτέλεσμα της οργής της Ουάσιγκτον, καθώς η Κίνα «εγκατέλειψε» τους αγρότες των ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος Trump τόνισε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα επιβάλει τιμολόγια χάλυβα και αλουμινίου στη Βραζιλία και την Αργεντινή, καθώς και οι δύο χώρες είναι χειριστές νομισμάτων που καταστρέφουν τους αγρότες των ΗΠΑ.
Αν και τα νομίσματα της Βραζιλίας και της Αργεντινής δεν έχουν «βυθιστεί» λόγω χειραγώγησης αλλά μάλλον επειδή οι οικονομίες τους βασισμένες σε βασικά προϊόντα καταστέλλονται καθώς η οικονομία της Κίνας επιβραδύνεται σε χαμηλά επίπεδα τριών δεκαετιών.
Ο παρακάτω χάρτης δείχνει όλο το ξηρό φορτίο, το γενικό φορτίο και άλλα ξηρά πλοία που μεταφέρουν γεωργικά προϊόντα (λιπάσματα, σπόροι, πετρέλαιο / ελαιούχοι σπόροι, γεύματα / ζωοτροφές / όσπρια, μαλακά και άλλα γεωργικά προϊόντα) σε όλο τον κόσμο.
Διάφορες σημαντικές τάσεις εντοπίζονται στον παρακάτω χάρτη.
Ο πρώτος είναι ο τρόπος με τον οποίο μια μαζική ροή σκαφών κινείται από τα λιμάνια της Βραζιλίας και της Αργεντινής στην Ευρώπη και την Κίνα.
Η δεύτερη παρατήρηση είναι η μειωμένη δραστηριότητα στις δύο ακτές των ΗΠΑ.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης