Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Β. Μακεδονία θα μποϊκοτάρει και αυτή, την βράβευση του Peter Handke με το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Η Β. Μακεδονία θα μποϊκοτάρει και αυτή, την βράβευση του Peter Handke με το Νόμπελ Λογοτεχνίας
Η Β. Μακεδονία ακολούθησε το παράδειγμα των, Κροατία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αλβανία, Κόσοβο και Τουρκία που επίσης θα μποϊκοτάρουν την τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ στον Handke
Η Βόρεια Μακεδονία θα μποϊκοτάρει την αποψινή τελετή στη Στοκχόλμη για την απονομή του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας στον αυστριακό λογοτέχνη Peter Handke, ο οποίος έχει επικριθεί ότι στη διάρκεια του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, είχε υποστηρίξει τον ηγέτη των Σέρβων, Slobodan Milosevic.
«Πρέπει να εναντιωθούμε στην άρνηση της γενοκτονίας.
Έδωσα εντολή στον πρέσβη της Βόρειας Μακεδονίας στη Σουηδία, να μην παραστεί στην τελετή για την απονομή του βραβείου Νόμπελ στον Handke» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, о υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Nikola Dimitrov.
Ήδη νωρίτερα, ορισμένες ακόμη χώρες, όπως η Κροατία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Αλβανία, το Κόσοβο και η Τουρκία γνωστοποίησαν ότι θα μποϊκοτάρουν την τελετή απονομής του βραβείου, για να διαμαρτυρηθούν για την επιλογή του Χάντκε, λόγω των θέσεων και απόψεων που εξέφρασε αυτός για τους πολέμους στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης