Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Βαριές ποινές στη δίκη για την επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης το 2017

tags :
Ρωσία: Βαριές ποινές στη δίκη για την επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης το 2017
Έντεκα άνθρωποι καταδικάστηκαν σε ποινές που αρχίζουν από 19 χρόνια έως ισόβια έως για τον ρόλο τους στην επίθεση που είχε προκαλέσει τον θάνατο 15 ανθρώπων
Έντεκα άνθρωποι καταδικάστηκαν σήμερα Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, στη Ρωσία σε ποινές που αρχίζουν από 19 χρόνια έως ισόβια έως για τον ρόλο τους στην επίθεση που είχε προκαλέσει τον θάνατο 15 ανθρώπων μέσα στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης το 2017.
Ο Abror Azimov, "ένας από τους οργανωτές" της επίθεσης ισλαμιστικού χαρακτήρα σύμφωνα με τους ερευνητές, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ανακοίνωσε στρατιωτικό δικαστήριο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας.
Δέκα ακόμη άτομα που κατηγορούνταν για συνέργεια, κυρίως γιατί παρείχαν όπλα, εκρηκτικά και πλαστά έγγραφα, καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 19 έως 28 χρόνια.
Η βομβιστική αυτή επίθεση στις 3 Απριλίου 2017 σε συρμό του μετρό που βρισκόταν εκείνη την ώρα μεταξύ δύο σταθμών του κέντρου της πρώην αυτοκρατορικής πρωτεύουσας, είχε προκαλέσει τον θάνατο 15 ανθρώπων και τον τραυματισμό σχεδόν 70.
Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, ο Akbarzhon Jalilov, ένας 22χρονος από το Κιργιστάν, σκοτώθηκε στην έκρηξη.
Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει μια ελάχιστα γνωστή οργάνωση που είχε σχέση με την Αλ Κάιντα, το "Τάγμα του ιμάμη Samil", σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ιστοσελίδων τζιχαντιστών SITE.
Οι φερόμενοι ως συνεργοί δεν παραδέχτηκαν την ενοχή τους και δήλωσαν ότι υπέστησαν βία κατά τη διάρκεια της κράτησής τους.
Μετά την καταδίκη της σε 20ετή κράτηση, η μοναδική γυναίκα ανάμεσα στους υπόπτους, η 48χρονη Sohista Karimova ζήτησε από τους δικαστές να την αφήσουν ελεύθερη.
Ο Marat Sagitov, ένας από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων, είπε ότι το διαμέρισμα των πελατών του είχε αποτελέσει στόχο των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών (FSB) "μόνο και μόνο γιατί ένας από τους ενοίκους γνώριζε τον καμικάζι".
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης