Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alpha Κύπρου: Τoύρκοι αξιωματικοί πραγματοποίησαν νηοψία εντός κυπριακής ΑΟΖ

Alpha Κύπρου: Τoύρκοι αξιωματικοί πραγματοποίησαν νηοψία εντός κυπριακής ΑΟΖ
Νηοψία πραγματοποιήθηκε στο υπό σημαία Παναμά ωκεανογραφικό σκάφος Ocean Link - Άνευ προηγουμένου προκλητική η ενέργεια των Τούρκων επισημαίνουν διπλωματικές πηγές από την Ελλάδα
Tούρκοι αξιωματικοί επιβιβάστηκαν νωρίς το απόγευμα σήμερα Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στο υπό σημαία Παναμά ωκεανογραφικό σκάφος που έπλεε στην κυπριακή ΑΟΖ, ζητώντας τα χαρτιά των μελών του πληρώματος, όπως μετέδωσε ο Alpha Κύπρου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για το ωκεανογραφικό σκάφος Ocean Link, του οποίου ο καπετάνιος είναι Έλληνας και το οποίο είναι εφοδιασμένο με υψηλής τεχνολογίας ωκεανογραφικά μηχανήματα.
Προορισμός του πλοίου που απέπλευσε από το λιμάνι του Λαυρίου είναι η Χάιφα και πλέει κοντά στο τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ, ενώ δεν αποκλείεται αυτός να ήταν ο λόγος που αποτέλεσε στόχο και οι Τούρκοι να προέβησαν στην πειρατική ενέργεια.
Όπως μετέδωσε στο ρεπορτάζ του ο Alpha, το ΚΣΕΔ μέχρι αυτή την ώρα δεν έλαβε κάποιο σήμα.
Διπλωματικές πηγές από την Ελλάδα πάντως κάνουν λόγο για άνευ προηγουμένου προκλητική ενέργεια των Τούρκων που προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα από τις δια ασυρμάτου παρενοχλήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης