Τελευταία Νέα
Speculator

Οι πιο δραστήριοι κωδικοί στο ΧΑ από Τσεχία, Ισπανία, ένας κωδικός… τζιράρει το 4% των ξένων

tags :
Οι πιο δραστήριοι κωδικοί στο ΧΑ από Τσεχία, Ισπανία, ένας κωδικός… τζιράρει το 4% των ξένων
Οι τρεις κωδικοί από Ισπανία και Τσεχία πραγματοποιούν συναλλαγές που ξεπερνούν το τζίρο που κάνει όλη η Ελλάδα πλην της Αττικής
Εξαιρετικά δραστήριοι εμφανίζονται ελάχιστοι κωδικοί από Ισπανία και Τσεχία, οι οποίοι πραγματοποιούν τους τελευταίους μήνες ένα σημαντικό μέρος των συναλλαγών των ξένων επενδυτών στο ΧΑ.
Προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση το γεγονός πως ένας κωδικός από Ισπανία το Νοέμβριο πραγματοποίησε αγορές 28,5 εκατ. ευρώ στο ΧΑ και πωλήσεις 42,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή έκανε το 4% των συναλλαγών των ξένων επενδυτών.
Από την άλλοι δύο κωδικοί από Τσεχία πραγματοποίησαν σχεδόν των 9% των συναλλαγών των ξένων.
Πιο συγκεκριμένα έκαναν αγορές 82 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 67 εκατ. ευρώ.
Αν γίνει αναλογία με εγχώριους κωδικούς παρατηρεί κάποιος ότι ολόκληρη η Κεντρική Μακεδονία με 1.267 κωδικούς είχε αγορές 23,2 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 24,7 εκατ. ευρώ.
Αν εξαιρεθούν οι συναλλαγές της Αττικής, οι τρεις ξένοι κωδικοί έκαναν τζίρο σχεδόν όσο όλοι οι υπόλοιποι κωδικοί ανά την Ελλάδα.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που καταγράφεται αυξημένη δραστηριότητα από τις συγκεκριμένες χώρες μέσω ελάχιστων κωδικών.
Τον Οκτώβριο ένας κωδικός από Τσεχία έκανε αγορές 30 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 49,3 εκατ. ευρώ, ενώ δύο αυτή τη φορά κωδικοί από Ισπανία έκαναν αγορές 29 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 41,5 εκατ. ευρώ.
Το Σεπτέμβριο η εικόνα είναι και πάλι αντίστοιχη, με ένα κωδικό από την Τσεχία να πραγματοποιεί αγορές 33,8 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 43,6 εκατ. ευρώ, ενώ ένας κωδικός από Ισπανία έκανε αγορές 28 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 27 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως τον Νοέμβριο στην πλευρά των αγοραστών από το εξωτερικό δραστηριοποιήθηκαν 440 ενεργές μερίδες στο ΧΑ, ενώ στην πλευρά των πωλητών δραστηριοποιήθηκαν 433.
Οι αγορές που έκαναν αντιστοιχούσαν σε 859,4 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις σε 810,2 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας έτσι καθαρές εισροές 49,2 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης