Απέτυχε η απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων - Σε χαμηλά επίπεδα η συμμετοχή

Απέτυχε η απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων - Σε χαμηλά επίπεδα η συμμετοχή
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές η συμμετοχή στην Τρ. Πειραιώς ανέρχεται σε 22%, στην Εθνική σε 15%, ενώ σε Alpha Bank και Eurobank δεν ξεπερνά το 1,5%
Σε πολύ χαμηλά επίπεδα κινείται η συμμετοχή των τραπεζοϋπαλλήλων στη σημερινή απεργία που έχει κηρύξει η ΟΤΟΕ.
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές η συμμετοχή στην Τρ. Πειραιώς ανέρχεται σε 22%, στην Εθνική σε 15%, ενώ σε Alpha Bank και Eurobank δεν ξεπερνά το 1,5%.
Το γεγονός αυτό αν μη τι άλλο δείχνει ότι αδιέξοδο της στρατηγικής των απεργιών με αφορμή τη λύση της σύμβασης 24 υπαλλήλων στην τράπεζα Πειραιώς.
Όπως είχε αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ, ακόμα και στις χειρότερες μέρες της κρίσης, με αναδιαρθρώσεις που ανέτρεψαν το τοπίο του κλάδου, οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα κατάφεραν να αποτρέψουν τις απολύσεις, που ήταν ανέκαθεν κόκκινη γραμμή και αιτία πολέμου για τον κλάδο μας.  
Και όχι τυχαία... Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να παίζει σε επιχειρηματικές «ζαριές» και business plans  με τη δουλειά, την οικογένεια και τις ζωές μας!
Είναι, λοιπόν, δυνατό να ανεχθούμε απολύσεις σήμερα, που η Οικονομία ανακάμπτει και οι Τράπεζες διαβεβαιώνουν για την ισχυροποίηση και την επιστροφή τους στην κερδοφορία;
Είναι δυνατό να επιτρέψουμε, εμείς οι εργαζόμενοι, αλλά και η Κυβέρνηση, τα Κόμματα και οι πολίτες της χώρας μας στις Τράπεζες να αποφασίζουν ανεξέλεγκτα σε βάρος μας, σε βάρος της κοινωνίας που τις στήριξε από το υστέρημά της όλα τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια;
«Επιστροφή στην κανονικότητα» σημαίνει να αφήσουμε τις Τράπεζες ασύδοτες να φορτώσουν τη χώρα με απολυμένους, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη και τις παχυλές αμοιβές ανώτατων στελεχών και συμβούλων;
«Επιστροφή στην κανονικότητα» σημαίνει οι Τράπεζες να σταματήσουν τις αδιέξοδες λογικές συρρίκνωσης και αποκλεισμού της «μη προνομιούχας» πελατείας.
«Επιστροφή στην κανονικότητα» σημαίνει ότι οι Τράπεζες αντί να περικόπτουν συνεχώς κόστη, να διευρύνουν τα έσοδα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο στηρίζουν ως οφείλουν την ανάπτυξη της Οικονομίας.
«Επιστροφή στην κανονικότητα» σημαίνει οι Τράπεζες να αναλάβουν τις ευθύνες τους με πλήρη διαφάνεια απέναντι στην κοινωνία και στους εργαζόμενους, που τις στήριξαν στις δύσκολες στιγμές τους.
Σε αυτό το πλαίσιο και με αυτά τα δεδομένα, οι απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς μάς αφορούν όλους!
Όσες, τυχόν, Τράπεζες σχεδιάζουν να τη μιμηθούν, ας ξέρουν ότι θα έχουν απέναντι σύσσωμους τους εργαζόμενους του κλάδου!
Απαιτούμε από την Τράπεζα Πειραιώς την άμεση ανάκληση των απολύσεων και τη συμμόρφωσή της με τη συμφωνία μας", κατέληγε η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS