Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ευελπιστούμε ότι οι συνομιλίες ΗΠΑ και Β. Κορέας θα συνεχιστούν - Ο διάλογος μπορεί να φέρει αποτελέσματα

Ρωσία: Ευελπιστούμε ότι οι συνομιλίες ΗΠΑ και Β. Κορέας θα συνεχιστούν - Ο διάλογος μπορεί να φέρει αποτελέσματα
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, τόνισε ότι η πολιτική διαδικασία στην κορεατική χερσόνησο «πρέπει να υποστηριχθεί έντονα»
Την ελπίδα του ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βόρεια Κορέα θα συνεχιστούν, εξέφρασε σήμερα (11/12) ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, στον απόηχο της συνάντησής του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Mike Pompeo.
Ειδικότερα, ο κ. Lavrov δήλωσε ότι «είμαστε πεπεισμένοι ότι η πολιτική διαδικασία πρέπει να υποστηριχθεί έντονα», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «ένας βασικός ρόλος σε όλο αυτό είναι ο άμεσος διάλογος ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πιονγιάνγκ».
«Επιθυμούμε ο διάλογος να συνεχιστεί και είμαστε πεπεισμένοι ότι ο διάλογος μπορεί να φέρει αποτελέσματα», τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος, διευρκινίζοντας ωστόσο ότι αυτό θα επιτευθχεί «μόνο εάν στηριχθεί σε αμοιβαία βήματα».
Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική κρίση στη Βόρεια Κορέα, τονίζοντας ότι «είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε όχι μόνο στις κυρώσεις αλλά και στην έναρξη της πολιτικής διαδικασίας για την επίλυση της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο».
«Δε μπορούμε να απαιτούμε από τη Βόρεια Κορέα να κάνει αμέσως τα πάντα, και μόνο μετά από αυτό να επιστρέψουμε στα θέματα ασφαλείας, στην άρση των κυρώσεων κλπ», δήλωσε ο κ. Lavrov, για να προσθέσει ότι «η ανθρωπιστική κατάσταση στη Βόρεια Κορέα χρειάζεται επείγοντα βήματα ώστε να διαπιστωθεί εάν η παγκόσμια κοινότητα είναι έτοιμη όχι μόνο να απαιτήσει την εφαρμογή του ψηφίσματος, αλλά και να δράσει απέναντι στις νόμιμες οικονομικές ανθρωπιστικές ανάγκες της Βόρειας Κορέας».
Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, ακόμα και οι εξαγωγείς οι οποίοι δεν επηρεάζονται από τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας φοβούνται να συνεργαστούν με την Πιονγιάνγκ, υπό το φόβο πιθανής τιμωρίας.
«Καλούμε την ηγεσία της Βόρειας Κορέας να δείξει συγκράτηση και ελπίζουμε ότι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για τη συνέχιση του διαλόγου», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης