Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε τον εχθρό - Θα αντιμετωπίσουμε τις αμερικανικές κυρώσεις

tags :
Ιράν: Είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε τον εχθρό - Θα αντιμετωπίσουμε τις αμερικανικές κυρώσεις
Ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani, τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν πρόκειται να περάσει τις κόκκινες γραμμές της
Τη θέση ότι το Ιράν θα αντιμετωπίσει τις αμερικανικές κυρώσεις διατύπωσε σήμερα (11/12) ο πρόεδρος της χώρας, Hassan Rouhani, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η Τεχεράνη δεν πρόκειται να περάσει τις κόκκινες γραμμές της σε ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συβμουλίου, ο κ. Rouhani δήλωσε ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να νικήσει τον εχθρό, αντιμετωπίζοντας τις κυρώσεις της Αμερικής».
Παράλληλα, ο Ιρανός πρόεδρος τόνισε ότι η αντιμετώπιση των κυρώσεων θα μπορούσε να γίνει «μέσα από διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των συνομιλιών», για να διευκρινίσει εν συνεχεία ότι «δεν πρόκειται να περάσουμε τις κόκκινες γραμμές μας».
«Οι αμερικανικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών στους κλάδους τραπεζών και πετρελαίου της χώρας, έχουν οδηγήσει σε χαμηλότερα κυβερνητικά έσοδα, γεγονός που επηρέασε τις ζωές των Ιρανών πολιτών», επεσήμανε ο κ. Rouhani.
Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προς τους πολίτες της χώρας οι οποίοι θα βρεθούν στις ΗΠΑ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους επιστήμονες της χώρας.
«Οι Ιρανοί υπήκοοι καλούνται να αποφύγουν τα ταξίδια στην Αμερική, ακόμα και αν ο σκοπός της επίσκεψηες είναι να συμμετάσχουν σε επιστημονικά συνέδρια κατόπιν πρόσκλησης», αναφέρει μεταξύ άλλων η οδηγία του ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης