Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Το Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου ακύρωσε ως λογοκλοπή το διδακτορικό του ΥΠΟΙΚ, Sinica Mali

Σερβία: Το Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου ακύρωσε ως λογοκλοπή το διδακτορικό του ΥΠΟΙΚ, Sinica Mali
Tο διδακτορικό του Sinisa Mali αποτελεί λογοκλοπή αφού σε πολλά σημεία ιδιοποιείται ξένη πνευματική δημιουργία με ανήθικο, παράνομο τρόπο, διατυπώνεται στην απόφαση της Επιτροπής που το εξέτασε
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου αποφάσισε ομόφωνα την ακύρωση της διδακτορικής διατριβής του υπουργού Οικονομικών Sinisa Mali.
Είχε προηγηθεί, μία εβδομάδα πριν, η γνωμάτευση της Επιτροπής επαγγελματικού ήθους του Πανεπιστημίου που έκρινε ότι «το διδακτορικό του Sinisa Mali αποτελεί λογοκλοπή αφού σε πολλά σημεία ιδιοποιείται ξένη πνευματική δημιουργία με ανήθικο, παράνομο τρόπο».
Η πρύτανης του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου Ivanka Popovic δήλωσε ότι η απόφαση της Συγκλήτου είναι οριστική και με αυτήν κλείνει η υπόθεση για την πανεπιστημιακή κοινότητα.
Συμπλήρωσε ότι ο Sinisa Mali δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, ζητώντας από την Σύγκλητο να επανεξετάσει την υπόθεση, ωστόσο μπορεί να καταφύγει σε πολιτικά δικαστήρια.
Ο Sinisa Mali είχε κατηγορηθεί το 2014 από καθηγητές του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου ότι έκανε λογοκλοπή και είχε ζητηθεί να του αφαιρεθεί ο τίτλος του διδάκτορα.
Η εκκίνηση της διαδικασίας από τις πανεπιστημιακές αρχές, για να διαπιστωθεί η ορθότητα των καταγγελιών, καθυστερούσε εξαιτίας πολιτικών πιέσεων και παρεμβάσεων, μέχρι που το θέμα, σχεδόν, ξεχάστηκε.
Επανήλθε στο προσκήνιο πριν από ένα μήνα περίπου όταν ομάδα φοιτητών έκανε κατάληψη της πρυτανείας ζητώντας να τεθεί άμεσα προς εξέταση το ζήτημα.
Η πρυτανεία έκανε δεκτό το αίτημα των φοιτητών και ξεκίνησε η διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε με την σημερινή απόφαση που δικαιώνει όσους κατήγγειλαν ότι ο υπουργός Οικονομικών έκανε λογοκλοπή κατά την συγγραφή της διδακτορικής του διατριβής.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης