Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η κατάρρευση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας σε τέσσερα γραφήματα

tags :
Η κατάρρευση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας σε τέσσερα γραφήματα
Δεν είναι μυστικό ότι η αγορά αυτοκινήτων παγκοσμίως έχει βυθιστεί σε ύφεση που φαίνεται να μην έχει σχέδια επιβράδυνσης σύντομα.
Δεν είναι μυστικό ότι η αγορά αυτοκινήτων παγκοσμίως έχει βυθιστεί σε ύφεση που φαίνεται να μην έχει σχέδια επιβράδυνσης σύντομα.
Έχει καταγραφεί η κατάρρευση των πωλήσεων αυτοκινήτων όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε κορυφαίες παγκόσμιες αγορές όπως η Κίνα και η Ευρώπη τους τελευταίους 18 μήνες.
Επίσης οι επενδύσεις σε ηλεκτροκίνητα οχήματα μπορεί να μην είναι αρκετή για να ανακάμψει η βιομηχανία, ειδικά με μεγάλες πόλεις όπως το Πεκίνο να αρχίζουν να αποφεύγουν τις επιδοτήσεις αγοράς οχημάτων.
Η ύφεση στην αυτοκινητοβιομηχανία  έχει εξαπλωθεί και ένα νέο άρθρο του Bloomberg περιλαμβάνει τέσσερα διαγράμματα που δείχνουν πόσο επιζήμια είναι τα αποτελέσματα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το πρώτο δείχνει ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων κορυφώθηκαν πριν από δύο χρόνια σε ελαφρώς κάτω των 86 εκατομμυρίων σε βάση LTM. Τον Οκτώβριο, ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 78 εκατομμύρια, δηλαδή μείωση περίπου 9%.



Το δεύτερο γράφημα δείχνει τις τάσεις από όλο τον κόσμο, σημειώνοντας ότι από τότε που η αγορά της Κίνας είναι τόσο μεγάλη, αυτή αποκρύπτει τις πτωτικές τάσεις σε άλλα μέρη του κόσμου.
Το διάγραμμα δείχνει την Κίνα, την Ασία από την Κίνα, τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική / Μέση Ανατολή, όλες σε απότομη πτωτική πορεία.



Την Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη το Bloomberg τις αποκαλεί «ώριμες αγορές» που «δεν είναι έτοιμες για ανάπτυξη».
Κοιτάζοντας βαθύτερα στην Ασία εκτός από την Κίνα, η οποία εξακολουθεί να περιλαμβάνει μεγάλες χώρες όπως η Ιαπωνία και η Ινδία, βλέπουμε ότι όλες οι άλλες αγορές στην ήπειρο έχουν καταγράψει μείωση των πωλήσεων.
Η Ιαπωνία είναι η πιο υγιής, σε σχέση με τους άλλους, ενώ η Νότια Κορέα, η Μαλαισία και η Σιγκαπούρη βρίσκονται 10% χαμηλότερα από τα υψηλά τους επίπεδα.
Το τρίτο γράφημα συνοψίζει τη ζοφερή εικόνα σε ολόκληρη την Ασία, παρά αυτά τα μικρά σημεία αισιοδοξίας.



Το τέταρτο διάγραμμα παρουσιάζει μια έντονη πτώση του όγκου των πωλήσεων στην Κίνα που αποτελείται από ηλεκτρικά οχήματα.
Οι εκτιμήσεις για το έτος στην Κίνα ανέρχονται σε 2,2 εκατ. πωλήσεις οχημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 12% από πέρυσι.
Ωστόσο, ένας κινούμενος μέσος όρος των πωλήσεων έδειξε ότι η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της χώρας καταγράφει την πρώτη κάμψη, όπως μπορείτε να δείτε στον τέταρτο πίνακα.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης