Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Βάση για drones στα Κατεχόμενα παραχωρεί στην Τουρκία το Ψευδοκράτος

Κύπρος: Βάση για drones στα Κατεχόμενα παραχωρεί στην Τουρκία το Ψευδοκράτος
Drones άοπλα και οπλισμένα, θα απογειώνονται από το αεροδρόμιο Λευκόνοικου από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου
(upd4) Βάση στα Κατεχόμενα παραχωρεί στην Τουρκία το αυτοαποκαλούμενο "υπουργικό συμβούλιο" του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους το οποίο όρισε το αεροδρόμιο του Λευκόνοικου ως βάση για τουρκικά drones.
Τα drones είναι αυτά που θα απογειώνονται για να συνοδεύουν τα πλωτά γεωτρύπανα που διενεργούν έρευνες υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Demiroren.
Τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAVs), και άοπλα και οπλισμένα, θα ξεκινήσουν να απογειώνονται από το αεροδρόμιο του κατεχόμενου Λευκόνοικου (Γκετσιτκαλέ) από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, αναφέρει το Πρακτορείο.
Μια ομάδα ειδικών από την Άγκυρα θεώρησε κατάλληλη επιλογή το αεροδρόμιο για τον σκοπό αυτό.
Επιπλέον επενδύσεις θα γίνουν επίσης στο αεροδρόμιο, δήλωσε ο "πρωθυπουργός" του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, ο Ersi Tatar έπειτα από την απόφαση του "υπουργικού συμβουλίου".
"Η προστασία των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων είναι βασική προτεραιότητα", είπε ο Tatar, σύμφωνα με το Demiroren.

Κυπριακή Δημοκρατία: Αποσταθεροποιητική η απόφαση

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Ψευδοκράτους για τη δημιουργία βάσης drones στο αεροδρόμιο του Κατεχόμενου Λευκόνοικου στη Βόρεια Κύπρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούσιος χαρακτήρισε την απόφαση  "αποσταθεροποιητική ενέργεια" της Τουρκίας στην περιοχή, η οποία ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σταθερότητας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης