Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Η Τουρκία να δείξει σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στην ΕΕ όπου θέλει να γίνει μέλος

Κύπρος: Η Τουρκία να δείξει σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στην ΕΕ όπου θέλει να γίνει μέλος
Αποσταθεροποιητική ενέργεια της Τουρκίας η δημιουργία βάσης drones στα Κατεχόμενα
Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία να δείξει σεβασμό στο διεθνές δίκαιο αλλά και στους ηγέτες της ενωμένης Ευρώπης, της οποίας επιζητεί να γίνει μέλος, στέλνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Κυριάκος Κούσιος.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ Κούσιος υποστήριξε πως "η ΕΕ εκπροσωπεί τα μαξιμαλιστικά εθνικά επιχειρήματα του διδύμου Ελληνοκυπρίων και Ελλάδας".
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως "είναι η Τουρκία που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.
Είναι η Τουρκία που δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας των Ηνωμένων Εθνών και είναι η Τουρκία που ακόμα και πριν λίγες ημέρες ήταν η μόνη χώρα που καταψήφισε το ψήφισμα για τους Ωκεανούς και το Δίκαιο της Θάλασσας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών".
Ο κ. Κούσιος υπογράμμισε με έμφαση ότι "τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκφράζουν την πολιτική της ΕΕ, της οποίας η Κύπρος και η Ελλάδα είναι μέλη.
Είναι φυσικό, οτι το θέμα των ενεργειών της Τουρκίας απασχολεί την Ένωση γιατί αφορά τόσο το διεθνές δίκαιο όσο και ζωτικά συμφέροντα της ίδιας της ΕΕ, αλλά και των κρατών μελών της.
Ως εκ τούτου η θέση μας είναι ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και να σέβεται και την ΕΕ, της οποίας θέλει να γίνει μέλος".
Σχολιάζοντας την δημιουργία βάσης drones στα Κατεχόμενα και συγκεκριμένα στην περιοχή Λευκόνοικο για τα Τουρκικά επανδρωμένα αεροσκάφη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την απόφαση αυτή "αποσταθεροποιητική ενέργεια" της Τουρκίας στην περιοχή, η οποία ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σταθερότητας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης