Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε δημοσιονομική ασφυξία η Αργεντινή – Αυξάνει τον φόρο επί των εξαγωγών αγροτικών ειδών

Σε δημοσιονομική ασφυξία η Αργεντινή – Αυξάνει τον φόρο επί των εξαγωγών αγροτικών ειδών
Οι παραγωγοί ήδη αντιμετωπίζουν υψηλό κόστος χρηματοδότησης στη χώρα με πληθωριστικές πληρωμές
Η Αργεντινή αυξάνει τους φόρους επί των εξαγωγών αγροτικών ειδών την κυριότερη πηγή ξένου συναλλάγματος της χώρας, με διάταγμα το Σάββατο (14/12) με στόχο την αύξηση των κρατικών εσόδων πριν από τις συνομιλίες αναδιάρθρωσης των δανείων, που έχει λάβει ύψους 100 δισεκ. δολαρίων.
Η κυβέρνηση του Alberto Fernandez αντιμετωπίζει μεγάλη ανάγκη για ρευστότητα, καθώς το 2020 έχει σημαντικές οφειλές να αποπληρώσει και οι αγρότες ανέμεναν αύξηση των φόρων για τις εξαγωγές προϊόντων όπως η σόγια, ο σίτος και το καλαμπόκι.
Οι παραγωγοί, οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν υψηλό κόστος χρηματοδότησης στη χώρα με πληθωριστικές πληρωμές, όπου το επιτόκιο αναφοράς είναι 63%, ανησυχούν για τις επιπτώσεις της αύξηση των φόρων κατά την εξαγωγή των σιτηρών.
«Δεδομένης της σοβαρής κατάστασης των δημόσιων οικονομικών, είναι απαραίτητη η επείγουσα έγκριση για την κάλυψη, τουλάχιστον εν μέρει, των δαπανών του προϋπολογισμού με νέους πόρους» αναφέρει το διάταγμα.Το Reuters επικοινώνησε με τα υπουργεία Οικονομικών  και Γεωργίας για να λάβει λεπτομέρειες σχετικά με το μέτρο, αλλά οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες του διατάγματος, σύμφωνα με το οποίο ο φόρος επί του καλαμποκιού και του σιταριού των 4 πέσος ανά δολάριο εξαγωγών δεν θα ισχύει πλέον .
Το κυβερνητικό γραφείο που καταγράφει τις εξαγωγές σιτηρών θα είναι κλειστό τη Δευτέρα (16/12), ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή η νέα φορολογική δομή.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης