Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδομένη στο χάος η Γαλλία - 10η ημέρα απεργίας κατά της μεταρρύθμισης στο συνταξιοδοτικό

Παραδομένη στο χάος η Γαλλία - 10η ημέρα απεργίας κατά της μεταρρύθμισης στο συνταξιοδοτικό
Την  δέκατη ημέρα της απεργίας, η κατάσταση παρέμεινε κρίσιμη για τους επιβάτες των μέσων μεταφορά
Η απεργία κατά της μεταρρύθμισης των συντάξεων συνεχίσθηκε το Σάββατο (14/12) για 10η ημέρα στην Γαλλία στον τομέα των μεταφορών, με την πραγματοποίηση διαδηλώσεων σε πολλές πόλεις και τον φόβο ότι το απεργιακό κίνημα θα υποθηκεύσει τις γιορτές του τέλους του έτους, παρά την προσεχή έναρξη νέων διαβουλεύσεων.
Την  δέκατη ημέρα της απεργίας, η κατάσταση παρέμεινε κρίσιμη για τους επιβάτες των μέσων μεταφοράς, με τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες να έχουν πλοηγεί σοβαρά στις διεθνείς και τοπικές συνδέσεις, αλλά και στο Παρίσι και την περιφέρειά του, ενώ μόνο το 60% των λεωφορείων βρισκόταν σε κυκλοφορία.
Για την  Κυριακή και την Δευτέρα η κατάσταση προβλέπεται να παραμείνει αμετάβλητη.
Δέκα ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, το τέλος των κινητοποιήσεων πριν από την έναρξη της εορταστικής περιόδου παραμένει αβέβαιο.
Εάν η απεργία συνεχισθεί τις προσεχείς ημέρες, είναι πιθανόν να θέσει εν αμφιβόλω τις αναχωρήσεις για διακοπές, διότι χρειάζεται η παρέλευση πολλών ημερών μέχρι το δίκτυο των μεταφορών να επιστρέψει σε κανονική λειτουργία.
«Το ήμισυ των ταξιδιωτών» θα έχουν στην διάθεσή τους τρένα για να περάσουν τις γιορτές με την οικογένειά τους, διαβεβαίωσε η υπεύθυνη λειτουργίας της εταιρείας των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF, σύμφωνα με την Le Parisien.
Η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τον διευθυντή της εταιρείας να προετοιμάσει ένα «σχέδιο μεταφορών», όπου θα προσδιορίζονται οι σιδηροδρομικές συνδέσεις που θα βρίσκονται σε λειτουργία.
«Βλέπω ότι όλοι περιμένουν τα Χριστούγεννα με ανησυχία. Τα Χριστούγεννα είναι μία σημαντική περίοδος.
Αλλά θα πρέπει κάθε ένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν πιστεύω ότι οι Γάλλοι θα δεχθούν ότι ορισμένοι μπορεί να τους στερήσουν αυτήν την στιγμή», προειδοποίησε ο πρωθυπουργό Eduard Philippe σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Parisien.
Ζητείται από τους σιδηροδρομικούς , που έχουν κηρύξει επ΄αόριστον απεργία από τις 5 Δεκεμβρίου, να κάνουν μία παύση για την περίοδο των Χριστουγέννων, προκαλώντας την αντίδραση των συνδικαλιστών.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης