Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corbyn: Ζητώ συγνώμη για την παταγώδη αποτυχία του Εργατικού κόμματος στις εκλογές

Corbyn: Ζητώ συγνώμη για την παταγώδη αποτυχία του Εργατικού κόμματος στις εκλογές
Το αποτέλεσμα ήταν ένα σκληρό χτύπημα για όλους εκείνους που έχουν απελπιστικά ανάγκη μια πραγματική αλλαγή στη χώρα μας
Συγνώμη από τους ψηφοφόρους του Εργατικού κόμματος για την παταγώδη ήττα στις πρόσφατες εκλογές ζήτησε ο επικεφαλής του κόμματος Jeremy Corbyn ο οποίος ωστόσο υπεραμύνθηκε του πολιτικού του προγράμματός.
"Λυπάμαι που δεν ανταποκριθήκαμε ικανοποιητικά στις εκλογές και αναλαμβάνω την ευθύνη", δήλωσε ο Corbyn σε ανοικτή επιστολή που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Sunday Mirror.
Οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Borris Johnson κατάφεραν να κερδίσουν με μεγάλη πλειοψηφία τις αποφασιστικής σημασίας βουλευτικές εκλογές, παίρνοντας την εντολή να "υλοποιήσουν το Brexit" έως τις 31 Ιανουαρίου.
Κέρδισαν τις 365 έδρες από τις 650 του Βρετανικού Κοινοβουλίου , 48 περισσότερες από τις προηγούμενες εκλογές , χάρη σε περιφέρειες της βορειοανατολικής Βρετανίας που ήταν παραδοσιακά κάστρα των Εργατικών εδώ και δεκαετίες.
Η διαφορά ήταν ότι οι ψηφοφόροι εστίασαν στο Brexit καθώς τάσσονται μαζικά υπέρ του και φυσικά στις υποσχέσεις Johnson για στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αφήσει την αντιπολίτευση με μόλις 203 έδρες, από 262 έδρες που είχε, και το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματος από το 1935.
"Δεν θα δίσταζα να το πω. Το αποτέλεσμα ήταν ένα σκληρό χτύπημα για όλους εκείνους που έχουν απελπιστικά ανάγκη μια πραγματική αλλαγή στη χώρα μας", εκτίμησε ο αριστερός βετεράνος ηγέτης των Εργατικών στην ανοικτή επιστολή του.
Ο 70χρονος Corbyn είπε πως το κόμμα του "πήρε τα μαθήματα αυτής της ήττας", υποσχόμενος κυρίως να "ακούσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους των Εργατικών που χάσαμε στις κοινότητες των εργατών". "Αυτό το κόμμα υπάρχει για να τους εκπροσωπεί. Θα ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους", διαβεβαίωσε.
Ο επικεφαλής των Εργατικών, που επανεξελέγη για δεύτερη φορά στο βόρειο Ίσλινγκτον, εκλογική περιφέρεια του Λονδίνου, είχε υπεραμυνθεί χθες ψυχή τε και σώματι ένα πρόγραμμα για το οποίο δήλωσε "περήφανος".
"Για τη λιτότητα, τις ανισότητες, την κλιματική έκτακτη ανάγκη, κερδίσαμε και διευθύναμε τη συζήτηση", δήλωσε στην Guardian. "Δεν υπάρχει αμφιβολία, οι προτάσεις μας έχουν λαϊκή απήχηση. Το θέμα είναι μάλλον 'Πώς μπορούμε να επιτύχουμε στο μέλλον, εκεί όπου αποτύχαμε;'".
Υπ΄  ατμόν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Jeremy Corbyn υποσχέθηκε να παραιτηθεί στις αρχές του έτους, έπειτα από μια περίοδο "περίσκεψης" στο κόμμα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης