Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στο σφυρί» βγάζει η Ρωσία κρατικές εταρείες - Λίστα ιδιωτικοποιήσεων για το 2020 -2022

«Στο σφυρί» βγάζει η Ρωσία κρατικές εταρείες  - Λίστα ιδιωτικοποιήσεων για το 2020 -2022
Ανάμεσά τους ηTransneft, η αεροπορική Aeroflot, η  Rosseti , η εταιρεία ενέργειας RusHydro και η United Grain Company
Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων πρόκειται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα η Ρωσική κυβέρνηση  καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η λίστα των ρωσικών εταιρειών που θα "βγάλει στο σφυρί" το διάστημα 2020-2022.
Η Ρωσία προσπαθεί να πουλήσει ορισμένες από αυτές τις εταιρείες τα τελευταία χρόνια, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα λόγω είτε των δυσμενών συνθηκών της αγοράς είτε γιατί οι ίδιες οι εταιρείες δεν είναι έτοιμες.
Ανάμεσα στις ρωσικές εταιρείες που αναμένεται να περιλαμβάνονται στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων που θα ανακοινωθεί στις 19 Δεκεμβρίου, είναι η σιδηροδρομική εταιρεία Transneft, η αεροπορική Aeroflot, η  Rosseti , η εταιρεία παραγωγής ενέργειας RusHydro, η United Grain Company και η ναυτιλιακή Sovcomflot.
"Η ιδιωτικοποίηση θεωρείται διαρθρωτικό μέτρο για τη μείωση του ποσοστού συμμετοχής της κυβέρνησης στην οικονομία, με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της κεντρικής ιδοίκησης και των εταρειών", ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών σε δήλωσή του.
Τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση έχει καταφέρει να μειώσει το μερίδιό της στην τράπεζα VTB bank, την Alrosa και σε άλλες μικρότερες επιχειρήσεις, αλλά δεν πέτυχε το αρχικό της σχέδιο για μεγαλύτερες και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης