Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Πακέτο διάσωσης 1 δισεκ. ευρώ στην τράπεζα Popolare di Bari εξετάζει η κυβέρνηση Conte

tags :
Ιταλία: Πακέτο διάσωσης 1 δισεκ. ευρώ στην τράπεζα Popolare di Bari εξετάζει η κυβέρνηση Conte
Η συνεταιριστική τράπεζα του νότου ζήτησε κρατική βοήθεια για να αποφύγει τη χρεοκοπία
Πακέτο διάσωσης 1 δισ ευρώ αναμένεται να παρέχει η κυβέρνηση Conte στην ιταλική τράπεζα Popolare di Bari προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία .
Η συνεταιριστική τράπεζα του νότου αναμένεται να είναι το βασικό θέμα στην ατζέντα του  υπουργικού συμβουλίου της Ιταλίας που συνεδριάζει απόψε (15/12) προκειμένου να εγκρίνει την οικονομική στήριξη της τράπεζας η οποία ασκέι μεγάλη πίεση στην κυβέρνηση Conte.
Η τράπεζα, απευθύνθηκε την περασμένη εβδομάδα στην κυβέρνηση για ενίσχυση  1 δισεκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες απώλειες δανείων που πλήττουν την ιταλική οικονομία κυρίως τις περιοχές του νότου.
Η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Giuseppe Conte δεν κατέφερε να λάβει άμεσα την έγκριση για το πακέτου διάσωσης καθώς αρκετοί υπουργοί αντιδρούν στην γρήγορη λήψη μιας τέτοιας απόφασης.
Ο Conte ωστόσο αναμένεται να θέσει εκ νέου σήμερα το ζήτημα καθώς έχει συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο ζητώντας την έγκριση διατάγματος  έκτακτης διάσωσης της τράπεζας.
Πηγές της κυβέρνησης αποκάλυψαν ότι το σχέδιο διάσωσης περιλαμβάνει την διάθεση του 1 δισ ευρώ από την κρατική Banca del Mezzogiorno-Mediocredito Centrale.
Από τα κεφάλαια αυτά, 500 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για την αναδιάρθρωση της Popolare di Bari και τα υπόλοιπα θα διατεθούν σε περίπτωση μελλοντικών απαιτήσεων.
Η κυβέρνηση θέλει να υπάρχει  ένα ταμείο εγγυήσεων καταθέσεων χρηματοδοτούμενο από ιταλικές τράπεζες που θα συμμετάσχει στη διάσωση παρέχοντας μέχρι 500 εκατομμύρια ευρώ.
Το Ταμείο Διατραπεζικής Προστασίας Καταθέσεων (FITD), του οποίου τα στελέχη πρόκειται να συναντηθούν αυτή την εβδομάδα, επιβεβαίωσε το αίτημα στήριξης από την Popolare di Bari, και εξετάζει το επιχειρηματικό σχέδιο της τράπεζας πριν λάβει την τελική του απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης