Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφτασαν τα τουρκικά drones στα Κατεχόμενα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Εφτασαν τα τουρκικά drones στα Κατεχόμενα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεταφέρθηκαν από το λιμάνι της Αμμοχώστου με νταλίκες τις 01.30 τα ξημερώματα
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασαν σήμερα (15/12) στο αεροδρόμιο της Κατεχόμενης Λευκονοίκου τα τουρκικά drones που θα χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο των γεωτρήσεων της στην Ανατολική Μεσόγειο.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) μεταφέρθηκαν από το λιμάνι της Αμμοχώστου στο αεροδρόμιο του Λευκονοίκου στις 01.30 τα ξημερώματα της Κυριακής   μέσα σε τρεις νταλίκες.
Όπως αναφέρει η "Καθημερινή της Κύπρου”, την άφιξή των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα Κατεχόμενα μεταδίδουν τουρκοκυπριακά μέσα τα οποία αναφέρουν ότι το φορτίο που έφτασε στα Κατεχόμενα αφορά το επίγειο σύστημα ελέγχου των drones, κι όχι τα ίδια τα τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη.
Επίσης, αναφέρει ότι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για drones που φέρουν οπλικά συστήματα. Δηλαδή, προτεραιότητα της τουρκικής πλευρά είναι η ανάπτυξη κατασκοπευτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, και όχι νέων εναέριων ολικών συστημάτων, στα Κατεχόμενα.
Η Τουρκία ζήτησε "επειγόντως" από την "κυβέρνηση" του τουρκοκύπριου πρωθυπουργού Ersin Tatar τη χρήση του "αεροδρομίου" του Λευκόνοικου, το οποίο δεν χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια για πολιτικές ή στρατιωτικές πτήσεις.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cimpris Postaci στο Λευκόνοικο η Τουρκία θα δημιουργήσει βάση για κατασκοπευτικά, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης