Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στο όριο η κόντρα Πειραιώς - ΟΤΟΕ ενόψει της τριμερούς στις 19/12 - Η τράπεζα δεν κάνει πίσω

Στο όριο η κόντρα Πειραιώς - ΟΤΟΕ ενόψει της τριμερούς στις 19/12 - Η τράπεζα δεν κάνει πίσω
Η τράπεζα Πειραιώς πάντως αναφέρει ότι ότι άπαξ και έδωσε όλες τις εναλλακτικές λύσεις και απορρίφθηκαν δεν μπορεί να κάνει πίσω στην απόφαση της να προχωρήσει στις απολύσεις.
Με τη διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς να θεωρεί unfair την ανάκληση της απόφασης για την άρση των 24 απολύσεων και την ΟΤΟΕ να βρίσκεται στα «κάγκελα» της αντιπαράθεσης, θεωρώντας τις απολύσεις «κακό οιωνό», φοβούμενη διεύρυνση του φαινομένου και από τις άλλες συστημικές τράπεζες, κορυφώνεται αυτή την εβδομάδα η σύγκρουση, μέχρι τη νέα-και μάλλον τελευταία- τριμερή συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2029 στο υπουργείο Εργασίας.
Η τράπεζα Πειραιώς πάντως αναφέρει ότι ότι άπαξ και έδωσε όλες τις εναλλακτικές λύσεις και απορρίφθηκαν δεν μπορεί να κάνει πίσω στην απόφαση της να προχωρήσει στις απολύσεις.
Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος με δηλώσεις του στο ΒΝ, θεωρεί ότι η διοίκηση της τράπεζας θα συνεχίσει τις απολύσεις-τον άλλο μήνα άλλους 24 ώστε να μην περνάει το όριο των «ομαδικών» απολύσεων, και καλεί την κυβέρνηση να πιέσει ώστε να κλείσει το θέμα.
Ταυτόχρονα κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων με καθημερινές κινητοποιήσεις άλλης μορφής.
Έτσι για αύριο Τρίτη έχει προκηρύξει 4ωρη στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας στις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς που στεγάζονται στο κτήριο Βασ. Σοφίας 94 και Κερασούντος 1α ,που στεγάζει το Dealing Room.
Χαρακτηριστικό της έντασης είναι το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα εστάλησαν πάνω από 150 εξώδικα σε διευθυντές υποκαταστημάτων της τράπεζας για τους οποίους οι ΟΤΟΕ δέχθηκε καταγγελίες ότι προσπαθούν να «οριοθετήσουν» τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Κατά τη δεύτερη τριμερή συνάντηση, οι εκπρόσωποι της Τράπεζας, όχι μόνο δεν δέχτηκαν να ανακαλέσουν τις 24, αλλά ούτε και συζήτησαν το θέμα των υπολοίπων 121 που δεν επέλεξαν να μεταβούν στην Intrum,
Επιπλέον, πρόσθεσαν και τους 250 εργαζόμενους που σήμερα απασχολούνται στην Intrum με Σύμβαση Δανεισμού, αφού δήλωσαν ότι και για αυτούς δεν υπάρχει καμία προοπτική απορρόφησης από την Τράπεζα, ενώ η απασχόληση και τα δικαιώματά τους είναι πλήρως διασφαλισμένα στην Intrum. Κατά την Τράπεζα οι διαθέσιμες επιλογές για τους 121 εργαζόμενους (εξαιρώντας τους απολυμένους), είναι: 35 συνολικά θέσεις στην Τράπεζα, η εθελούσια έξοδος αποκλειστικά για τους 115,  η θυγατρική Call Center PDS
Από την πλευρά του το υπουργείο ξεκαθαρίζει μέσω της γεν. γραμματέως Αννας Στρατινάκη ότι αναζητά συνολική λύση που δεν θα αποκλείει κανέναν, ούτε τους μέχρι σήμερα απολυμένους. Κάλεσε τους εκπροσώπους της Τράπεζας να μεταφέρουν στο Διοικητικό της Συμβούλιο αλλά και στην Intrum την ανάγκη να βρεθεί λύση, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους και να ανοίξουν όλες οι επιλογές.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonisvasilopoulos1@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης