Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πρόεδρος του ΤΕΕ για τα επόμενα 4 χρόνια επανεξελέγη ο Γιώργος Στασινός

Πρόεδρος του ΤΕΕ για τα επόμενα 4 χρόνια επανεξελέγη ο Γιώργος Στασινός
«Στοχεύουμε ήδη από τους επόμενους μήνες να βοηθήσουμε ώστε να υπάρξουν περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες εργασίες για τους μηχανικούς» τόνισε σε δηλώσεις του
Πρόεδρος του ΤΕΕ για  3η συνεχόμενη 4ετή θητεία επανεκλέχτηκε ο Γιώργος Στασινός, μετά την ολοκλήρωση – σε χρόνο ρεκόρ - της ειδικής εκλογικής συνεδρίασης της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
«Στοχεύουμε ήδη από τους επόμενους μήνες να βοηθήσουμε ώστε να υπάρξουν περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες εργασίες για τους μηχανικούς. Διότι πραγματική ανάπτυξη χωρίς μηχανικούς δεν μπορεί να υπάρξει», δήλωσε ο κ. Στασινός μετά την επανεκλογή του.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε από την κρίση της τελευταίας δεκαετίας, να δημιουργήσουμε νέες υπηρεσίες προς τους πολίτες και τους μηχανικούς στο Επιμελητήριο, να συμβάλλουμε ώστε να γίνει η χώρα μας γρήγορα ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό κράτος», ανέφερε.
«Περιμένουμε από την Πολιτεία, όπως κάνει το τελευταίο διάστημα, να συνεχίσει να αξιοποιεί τις προτάσεις, το δυναμικό και τη συμβολή του ΤΕΕ σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον τεχνικό κόσμο και στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ.
Ενώ, σχολιάζοντας τη διαδικασία ο κ. Στασινός τόνισε ότι, «ολοκληρώσαμε την εκλογή των οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ μέσα σε χρόνο ρεκόρ στην ιστορία του Επιμελητήριου για να δώσουμε μήνυμα ενότητας και δουλειάς», καθώς, ιστορικά, η συγκρότηση των οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ απαιτούσε πολλαπλές συνεδριάσεις και χρονικό διάστημα πολλών μηνών για να ολοκληρωθεί, κάτι που για πρώτη φορά συνέβη σε τόσο μικρό διάστημα.

 Το νέο προεδρείο της ΔΕ/ΤΕΕ:

 Ο επικεφαλής της δεύτερης σε ψήφους των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου παράταξης, Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΗΣΥΜ), Νίκος Μήλης εκλέχθηκε το Σάββατο Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.
Ο επικεφαλής της τρίτης σε ψήφους των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου παράταξης, Συμμαχία για ένα Προοδευτικό ΤΕΕ, Νίκος Ανδρεδάκης εκλέχθηκε Α’ Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ.
Από την παράταξη ΔΚΜ προέρχεται και ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Κωνσταντίνος Ξιφαράς. Στις άλλες θέσεις του Προεδρείου της ΔΕ/ΤΕΕ εκλέχθηκαν οι Ιωάννης Μαχίκας (προερχόμενος από την παράταξη Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών – ΔΗΣΥΜ) ως Γενικός Γραμματέας και Ελευθέριος Πατάβρας (προερχόμενος από την παράταξη Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών - ΔΗΣΥΜ) ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας.
Της εκλογής του Προέδρου και του Προεδρείου του ΤΕΕ είχε προηγηθεί την Κυριακή το πρωί η εκλογή της δεκαπενταμελούς Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου, που αποτελεί συλλογικό όργανο διοίκησης του ΤΕΕ.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης