Διεθνή

Εσωστρέφεια και αλλαγή σκυτάλης για τους Εργατικούς, ως τον Μάρτιο του 2020

Εσωστρέφεια και αλλαγή σκυτάλης για τους Εργατικούς, ως τον Μάρτιο του 2020
Όπως ανακοίνωσε το κόμμα των Εργατικών, ο Corbyn ζήτησε η διαδικασία για την εκλογή νέου ηγέτη να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου 2020
Το Εργατικό Κόμμα διανύει μία περίοδο περισυλλογής για τα αίτια που οδήγησαν στην εκλογική καταστροφή, ενώ παράλληλα έχουν ήδη ξεκινήσει οι εσωτερικές συζητήσεις για το ποιος θα διαδεχτεί τον Jeremy Corbyn, ο οποίος είπε ότι θέλει να παραμείνει μέχρι την ανάδειξη του νέου επικεφαλής.
Σύμφωνα με το κόμμα των Εργατικών, ο Corbyn ζήτησε η διαδικασία για την εκλογή νέου ηγέτη να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου 2020.
Η γενική γραμματέας του κόμματος Jennie Formby εισηγήθηκε στην εκτελεστική επιτροπή του κόμματος να παρουσιάσει το πλήρες χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας, ξεκινώντας από τις 7 Ιανουαρίου.
Η τελική λίστα των υποψηφίων αποφασίζεται από τους βουλευτές του κόμματος, με την προϋπόθεση να έχουν λάβει υποστήριξη από το 10% των βουλευτών και των ευρωβουλευτών του κόμματος, ενώ στη συνέχεια για να καταφέρουν να μπουν στο ψηφοδέλτιο, θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει στήριξη από 21 βουλευτές.
Πολλά από τα ονόματα που ακούγονται για τη διαδοχή του Jeremy Corbyn, εκτός από αυτό του σκιώδους υπουργού για το Brexit Keir Starmer, είναι γυναικών στελεχών, όπως της σκιώδους υπουργού Εξωτερικών Emily Thornberry, της σκιώδους υπουργού Παιδείας Angela Rayner, της βουλευτή Yvette Cooper, που είχε πρωταγωνιστήσει με τις τροπολογίες που έφερνε στο κοινοβούλιο κατά τις ψηφοφορίες για το Brexit, της βουλευτή από το Γουίγκαν (βόρεια) Lisa Nandy, κ.α.
Ωστόσο, αυτή που μέχρι στιγμής έχει την υποστήριξη του κύκλου των οπαδών του Corbyn και του σκιώδους υπουργού Οικονομικών είναι η Rebecca Long Bailey, που είναι υπεύθυνη του κόμματος για την Επιχειρηματικότητα.

Ίδια εικόνα και για τους φιλελεύθερους

Και στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα που ακούγονται για τη διαδοχή της Jo Swinson, είναι αυτό της Layla Moran, που εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 2017 σε μία περιφέρεια της Οξφόρδης και επανεκλέχθηκε και σε αυτές τις εκλογές με μεγάλη πλειοψηφία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης