Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο 5 εκατ. ευρώ επέβαλε η Γαλλία στο Bloomberg για τα «fake news» της Vinci

Πρόστιμο 5 εκατ. ευρώ επέβαλε η Γαλλία στο Bloomberg για τα «fake news» της Vinci
Λυπούμαστε που η AMF δεν βρήκε και δεν τιμώρησε τον αυτουργό της φάρσας και επέλεξε αντίθετα να τιμωρήσει ένα ενημερωτικό μέσο, ανέφερε το Bloomberg δηλώνοντας παράλληλα πως θα υποβάλλει έφεση
Η γαλλική επιτροπή κεφαλαιαγοράς AMF επέβαλε τη Δευτέρα 16/12 πρόστιμο 5 εκατ. ευρώ στο αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg για τη δημοσίευση πλαστής ανακοίνωσης τύπου  σχετικά με την κατασκευαστική Vinci τον Νοέμβριο του 2016.
Όπως ανέφερε νωρίτερα το Reuters, η AMF σε ανακοίνωσή της ξεκαθάριζε ότι το Bloomberg όφειλε να γνωρίζει πως η πληροφορία στην ανακοίνωση τύπου ήταν εσφαλμένη.
Το Bloomberg από πλευράς του δήλωσε πως θα υποβάλλει έφεση.
«Λυπούμαστε που η AMF δεν βρήκε και δεν τιμώρησε τον αυτουργό της φάρσας και επέλεξε αντίθετα να τιμωρήσει ένα ενημερωτικό μέσο το οποίο έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για να δημοσιεύσει ότι φαινόταν μια αξιόπιστη πληροφορία» ανέφερε εκπρόσωπος του Bloomberg.
Υπενθυμίζεται πως, στις 22 Νοεμβρίου του 2016 η μετοχή της Vinci υποχώρησε ως και 18% μετά την πλαστή ανακοίνωση η οποία έλεγε ότι όμιλος θα αναθεωρήσει τα οικονομικά στοιχεία του 2015 και 2016 και θα απολύσει τον CFO.
Η ΑMF σημείωσε ότι έλαβε δράση κατά του Bloomberg επειδή δημοσίευσε την ανακοίνωση χωρίς να την επαληθεύσει.
Η μετοχή της Vinci ανέκαμψε αφότου η εταιρεία διέψευσε το δημοσίευμα και κατήγγειλε ως πλαστή την ανακοίνωση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης