Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις στη στερλίνα, φόβοι για τη μεταβατική περίοδο του Brexit - Πτώση 0,9% στα 1,32 δολ.

Ισχυρές πιέσεις στη στερλίνα, φόβοι για τη μεταβατική περίοδο του Brexit - Πτώση 0,9% στα 1,32 δολ.
Η στερλίνα υποχωρεί 0,9% στα 1,3216 δολ.
Ισχυρές πιέσεις δέχεται η ισοτιμία της στερλίνας έναντι του δολαρίου μετά την ανακοίνωση της Downing Street ότι ο πρωθυπουργός Boris Johnson σκοπεύειι να απαγορεύσει δια νόμου οποιαδήποτε παράταση πέραν του 2020 της μεταβατικής περιόδου που θα ακολουθήσει το Brexit.
Η στερλίνα υποχωρεί 0,9% στα 1,3216 δολ. ενώ νωρίτερα η πτώση ξεπέρασε το 1% με το χαμηλό ημέρας για το βρετανικό νόμισμα στα 1,316 δολ.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson πιέζει την Ε.Ε. για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας έως τα τέλη του 2020, απειλώντας με μια σκληρή μεταβατική περίοδο μετά το Brexit.
Σημειώνεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ έως τις 31 Ιανουαρίου του 2020 αλλά θα παραμείνει μέλος της ΕΕ έως τα τέλη του 2020, μια μεταβατική περίοδο κατά την οποία Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ θα πρέπει να καταλήξουν και σε μια νέα εμπορική συμφωνία που θα καθορίσει τις σχέσεις των δύο μερών στη μετά – Brexit εποχή.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός Boris Johnson φέρεται να σκοπεύει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο που θα απαγορεύει οποιαδήποτε παράταση της μεταβατικής περιόδου, τη στιγμή πάντως που αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν ήδη διαμηνύσει πως οι διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο για μια εμπορική συμφωνία είναι πολύ πιθανό να κρατήσουν έως και το 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης