Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street - Διατηρήθηκε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα - Στο +0,01% ο S&P 500

tags :
Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street - Διατηρήθηκε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα - Στο +0,01% ο S&P 500
Τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου για τη Wall Street
Οριακές διακυμάνσεις σημείωσαν στη σημερινή (17/12/2019) συνεδρίαση οι αμερικανικές μετοχές, με την προσοχή να παραμένει σταθερά στη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, για την οποία, πάντως, αρκετοί κορυφαίοι χρηματοοικονομικοί οίκοι χαρακτηρίζουν ως «άνευ ουσίας» και αρκετά δύσκολη να εφαρμοστεί.
Image
Κέρδη +0,10% για τον Dow Jones στο επίπεδο των 28.263 μονάδων, με τον S&P 500 να ενισχύεται +0,01% στις 3.191 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται +0,10% υψηλότερα στις 8.823 μονάδες.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και οι τρεις δείκτες της Wall Street παραμένουν σε επίπεδα ρεκόρ.
Βάσει της συμφωνίας το Πεκίνο δέχθηκε να αγοράσει αμερικανικά αγροτικά προϊοντα αξίας αρκετών δισ. δολαρίων, ενώ και οι δύο χώρες δεν προχώρησαν στην επιβολή πρόσθετων δαασμών.
Η συμφωνία, η οποία δεν έχει ακόμη υπογραφεί, πρόκειται να κλείσει και τυπικά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Robert Lighthizer.
Ο Lighthizer είπε επίσης στο Fox Business την Τρίτη ότι η λεγόμενη συμφωνία πρώτης φάσης μεταξύ των δύο χωρών είναι "εντελώς εκτελεστή".
Βεβαίως, η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας δεν έχει ακόμη επιλυθεί πλήρως.
Ορισμένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα των διαπραγματεύσεων, συμπεριλαμβανομένων των αναγκαστικών μεταφορών τεχνολογίας, δεν θα αντιμετωπιστούν πλήρως μέχρις ότου επιτευχθεί μια συμφωνία φάσης δύο.
Αλλά προς το παρόν, η προσωρινή επίλυση του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εξαλείφει κάποιους κινδύνους στηρίζοντας τις διαθέσεις των επενδυτών για αγορά μετοχών.
Σε μακροοικονομικό επίπεδο ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η άνοδος στις ενάρξεις κατοικιών τον Νοέμβριο του 2019 στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν κατά 3,2% στα 1,37 εκατ.
Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση των ενάρξεων στα 1,34 εκατ. σύμφωνα με το Reuters.
Άνοδο κατά 0,8% σημείωσαν τον ίδιο μήνα οι οικοδομικές άδειες.

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο - πτώση στη Wall Street

Dow Jones
Image
S&P 500
Image
Nasdaq
Image
Ισχυρές πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Ισχυρή πτώση σημείωσαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, μετά το χθεσινό ράλι, την ώρα που οι απειλές του Boris Johnson για σκληρή στάση σχετικά με τη μεταβατική περίοδο για το Brexit, προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 εμφάνισε οριακά κέρδη μετά από το ισχυρότερο ράλι του έτους το οποίο καταγράφηκε τη Δευτέρα, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Boris Johnson θα πιέσει ώστε να μην παραταθεί η μεταβατική περίοδος πέραν του 2020.
Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης του Λονδίνου είχε οριακά κέρδη 0,08% στις 7.525 μονάδες.
Image
Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η ισοτιμία της στερλίνας έναντι του δολαρίου μετά την ανακοίνωση της Downing Street ότι ο πρωθυπουργός Boris Johnson σκοπεύειι να απαγορεύσει δια νόμου οποιαδήποτε παράταση πέραν του 2020 της μεταβατικής περιόδου που θα ακολουθήσει το Brexit.
Η στερλίνα υποχώρησε 1,63% στα 1,3114 δολ..
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX αποδυναμώθηκε 0,89% στις 13.287 μονάδες.
Image
Ο CAC 40 στο Παρίσι είχε πτώση 0,39% στις 5.968 μονάδες.
Image
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB εμφάνισε κέρδη 0,45% στις 23.630 μονάδες.
Image
O IBEX 35 στη Μαδρίτη είχε απώλειες 0,67% στις 9.615 μονάδες.
Image
Στο ταμπλό, πιέσεις δέχθηκε ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών, μετά την απόφαση της Boeing να αναστείλει την παραγωγή των 737 MAX τον Ιανουάριο, γεγονός που επηρεάζει τους προμηθευτές.
Απώλειες άνω του 7% είχε η μετοχή της Unilever, μετά την προειδοποίηση ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος για τις πωλήσεις το 2019.
To Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ έως τις 31 Ιανουαρίου του 2020 αλλά θα παραμείνει μέλος της ΕΕ έως τα τέλη του 2020, μια μεταβατική περίοδο κατά την οποία Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ θα πρέπει να καταλήξουν και σε μια νέα εμπορική συμφωνία που θα καθορίσει τις σχέσεις των δύο μερών στη μετά – Brexit εποχή.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός Boris Johnson φέρεται να σκοπεύει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο που θα απαγορεύει οποιαδήποτε παράταση της μεταβατικής περιό

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης