Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

PotPan: Η καινοτομία στο επίκεντρο των επενδύσεων της εταιρίας για το 2020

tags :
PotPan: Η καινοτομία στο επίκεντρο των επενδύσεων της εταιρίας για το 2020
Η PotPan λειτουργεί 4 παραγωγικές μονάδες, μία κεντρική στην Αυλίδα και υποκαταστήματα στην Αττική (Περιστέρι), στο νησί της Χίου, ενώ προγραμματίζεται η δημιουργία νέας μονάδας στην Βόρεια Ελλάδα
Νέες επενδύσεις που θα κυμανθούν μεταξύ των 500.000 ευρώ και 1 εκατ. ευρώ προγραμματίζει να υλοποιήσει το 2020 η εταιρεία ΠΟΤ & ΠΑΝ ΦΟΥΝΤΣΕΡΒΙΣ ΑΕ (PotPan) η oποία δραστηριοποιείται στην παρασκευή και διάθεση έτοιμων γευμάτων.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Κωνσταντίνος Μπινιάρης, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου, οι νέες επενδύσεις θα κατευθυνθούν στην ανανέωση της γραμμής συσκευασίας για τη δημιουργία φιλικών προς το περιβάλλον (eco friendly) προϊόντων.
Ένα από τα συστατικά της επιτυχίας της εταιρείας, όπως επισημάνθηκε, είναι η διορατική πρόβλεψη των τάσεων της αγοράς και η μεθοδική προετοιμασία.
H καινοτομία αποτελεί απαραίτητη συνταγή της επιτυχίας και για την επίτευξή της η εταιρεία επενδύει χρόνο αλλά και πόρους σε διαρκή έρευνα και ανάπτυξη (R&D) στα προϊόντα καθώς επίσης και στις τεχνολογίες παραγωγής.
Η PotPan λειτουργεί 4 παραγωγικές μονάδες και συγκεκριμένα, μία κεντρική μονάδα στην Αυλίδα με υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, υποκατάστημα την Αττική (Περιστέρι), το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά με την κεντρική μονάδα, υποκατάστημα στο νησί της Χίου, ενώ προγραμματίζεται η δημιουργία νέας μονάδας στην Βόρεια Ελλάδα.
Απασχολεί συνολικά 250 άτομα προσωπικό, έχει την δυνατότητα να παράγει έως 45.000 έτοιμα γεύματα υψηλής ποιότητας την ημέρα, ενώ ετησίως προσφέρει περισσότερες από 7 εκατομμύρια μερίδες μαγειρεμένου φαγητού.
Ο κύκλος εργασιών για το 2019 αναμένεται να ξεπεράσει τα 17 εκατ. ευρώ, σημαντικά ενισχυμένος σε σχέση με τα 13,8 εκατ. ευρώ το 2018, ενώ η αναπτυξιακή πορεία εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και την επόμενη πενταετία, με την εταιρεία να εκμεταλλεύεται την εμπειρία της στην παραγωγή γευμάτων και την επέκταση των δραστηριοτήτων της με νέα προϊόντα που έχουν μεγάλη ζήτηση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Η PotPan έχει σημαντικές συνεργασίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε κλάδους όπως: ξενοδοχεία, κρουαζιερόπλοια, σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, σχολεία, μονάδες υγείας και χώρους αυξημένης κοινωνικής φροντίδας.
Ειδικότερα, στον κλάδο των σούπερ μάρκετ έχει δυναμική παρουσία στην αγορά των ετοίμων γευμάτων διατηρώντας συνεργασίες με τις αλυσίδες ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης, Γαλαξίας και Μασούτης, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με μεγάλες αλυσίδες του εξωτερικού όπως: Delhaize (Βέλγιο), Lidl (Γερμανία) και ASDA (Αγγλία).
Η PotPan έχει διεισδύσει και στην ξενοδοχειακή αγορά παράγοντας γεύματα και ημι-έτοιμες λύσεις για ξενοδοχεία.
Συγκεκριμένα, έχει δημιουργήσει συνεργασίες με ξενοδοχεία στην Αθήνα αλλά και σε νησιά (Μύκονο, Κρήτη, Ρόδο κά).
Μέχρι σήμερα προμηθεύει 45 ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ η διοίκηση φιλοδοξεί την επόμενη σεζόν να πλησιάσουν τις 100.
Παράλληλα, η PotPan συμμετέχει σε όλες τις σημαντικές ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις του τομέα της (XENIA, HORECA, FOODEXPO, SIAL, ANUGA κά).
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης