Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η νέα κυβέρνηση της Αργεντινής βάζει φόρο 30% στις αγορές συναλλάγματος

Η νέα κυβέρνηση της Αργεντινής βάζει φόρο 30% στις αγορές συναλλάγματος
Μαζί με το φόρο 30% στις αγορές συναλλάγματος η νέα κυβέρνηση παγώνει τις τιμές των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας για 6 μήνες, στο πλαίσιο ενός πακέτου μέτρο που έχουν στόχο την τόνωση της ανάπτυξης
Με το «καλημέρα» της ανάληψης των καθηκόντων της, η νέα κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε φόρο 30% στις αγορές συναλλάγματος και το πάγωμα των τιμών των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας για έξι μήνες, στο πλαίσιο ενός πακέτου μέτρο που έχουν στόχο να τονώσουν την ανάπτυξη.
Η κυβέρνηση του προέδρου Alberto Fernandez, είχε ήδη ανακοινώσει το Σαββατοκύριακο αυξήσεις στους φόρους στις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων, όπως μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο (AFP).
Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών Martin Guzman την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, αποσκοπούν να αυξήσουν τις δαπάνες με την ελπίδα ότι θα ανακάμψει η εγχώρια κατανάλωση.
«Το 2017, ξεκίνησε ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για μια οικονομία η οποία ετοιμαζόταν να αναπτυχθεί και αντί αυτού βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση» σημείωσε ο κ. Guzman στο Μπουένoς Άιρες.
«Αν θέλουμε να επιλύσουμε την κρίση πρέπει να το αλλάξουμε αυτό.
Αν όχι, τα δημοσιονομικά μας προβλήματα θα γίνουν χειρότερα» τόνισε.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο έλλειμμα να αναπτυχθεί» πρόσθεσε.
Όπως μεταδίδει το AFP, ο φόρος του 30% στις αγορές συναλλάγματος θα ισχύει και για τις συναλλαγές με πιστωτική κάρτα.
Ο κ. Guzman ανακοίνωσε επίσης έκτακτο επίδομα 160 δολαρίων για τους συνταξιούχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης