Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αμετάβλητος στο 1,5% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο 2019 - Ανώτερος των εκτιμήσεων

Βρετανία: Αμετάβλητος στο 1,5% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο 2019 - Ανώτερος των εκτιμήσεων
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός θα καταγράψει οριακή επιβράδυνση στο 1,4%
Αμετάβλητος παρέμεινε ο ετήσιος πληθωριθσμός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (18/12) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν οριακά ανώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 1,5% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου 1,5% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή επιβράδυνση του δείκτη στο 1,4%.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2%, έναντι πτώσης -0,2% τον Οκτώβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 0,2%.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές τροφίμων και ενέργειας, ο βασικός δέικτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,7% σε ετήσια βάση, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του 0,2%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η ONS, οι τιμές παραγωγού στη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 0,5% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας επιβράδυνση σε σύγκριση με το 0,8% του Οκτωβρίου.
Επιπλέον, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -0,2% έναντι πτώσης -0,1% προηγουμένως, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί οριακή άνοδος 0,1%.
Όσον αφορά τον βασικό δείκτη τιμών παραγωγού, σημειώθηκε επιβράδυνση στο 1,1% σε ετήσια βάση, έναντι ετήσιας ανόδου 1,3% τον Οκτώβριο, ενώ σε μηνιαία βάση ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -0,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης