Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Από το απόγευμα (18/12) στην ΕΡΓΑΝΗ διαθέσιμη η πλατφόρμα για το Rebrain Greece

tags :
Από το απόγευμα (18/12) στην ΕΡΓΑΝΗ διαθέσιμη η πλατφόρμα για το Rebrain Greece
Στη φόρμα οι επιχειρήσεις θα αποτυπώσουν τις ανάγκες τους για ανθρώπινο δυναμικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων και επαγγελμάτων, σε συγκεκριμένους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας
Από σήμερα το απόγευμα θα αναρτηθεί στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στη δράση «ΕΛΛΑΔΑ…ΞΑΝΑ!» του υπουργείου Εργασίας.
Στη φόρμα αυτή οι επιχειρήσεις θα αποτυπώσουν τις ανάγκες τους για ανθρώπινο δυναμικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων και επαγγελμάτων, σε συγκεκριμένους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας.
Η καταγραφή και η χαρτογράφηση των ειδικοτήτων/επαγγελμάτων από τη πλευρά των επιχειρήσεων θα συμβάλει στην οριστικοποίηση των όρων και των τεχνικών προδιαγραφών της δράσης.
Η δράση «ΕΛΛΑΔΑ…ΞΑΝΑ!» στοχεύει στη δημιουργία πρόσθετων θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και στην τεχνολογική αναβάθμιση αυτών ενόψει της 4ης βιομηχανικής επανάστασης ώστε, σταδιακά, μέσω της ενσωμάτωσης τεχνογνωσίας να καταστούν εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές. Με τη σταδιακή προσθήκη ανθρώπινου δυναμικού υψηλής εξειδίκευσης, φιλοδοξεί να οδηγήσει τις μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας, με συντεταγμένα βήματα, στην εποχή του τεχνολογικού μετασχηματισμού της αγοράς εργασίας.
Παράλληλα, σχεδιάζεται ειδική υποστηρικτική διαδικασία για τη μετεγκατάσταση και ένταξη του ανθρώπινου δυναμικού στις επιχειρήσεις, που θα τους απασχολήσουν στο πλαίσιο της δράσης.
Η έναρξη της δράσης θα γίνει κατόπιν επίσημης Προκήρυξης από το φορέα, στον οποίο θα ανατεθεί η υλοποίησή της.

Α. Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης