Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

«Τέλος εποχής» για Νηρέα και Σελόντα – Δεδομένο το 90% και εξαγορά της Περσεύς

«Τέλος εποχής» για Νηρέα και Σελόντα – Δεδομένο το 90% και εξαγορά της Περσεύς
«Ποντάρουν» σε premium οι επενδυτές για την Περσεύς - Με σημαντική άνοδο η μετοχή
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επιτυχία της δημόσιας πρότασης από την Ανδρομέδα για τις Νηρέα και Σελόντα, αφού από την πρώτη μέρα που μπήκε η εντολή στο ταμπλό του ΧΑ, καλύφθηκε σχεδόν το απαιτούμενο ποσοστό σε συνδυασμό με την συμφωνία που έχει κάνει ο προτείνων με τους μετόχους μειοψηφίας.
Μετά τη συμφωνία με τις τράπεζες η Ανδρομέδα απέκτησε το 74,34% της Νηρεύς, αλλά έχει προσυμφωνήσει με μετόχους μειοψηφίας που είχαν 12,27% να αγοράσει τις μετοχές τους.
Επομένως το ποσοστό πριν καν μπει η εντολή στη μετοχή ανερχόταν στο 86,61%.
Μέσω του ΧΑ έγιναν περισσότερα από 7,5 εκατ. τεμάχια στη χθεσινή (18/12) συνεδρίαση που αντιστοιχούν στο 2,5% του συνόλου των μετοχών, αυξάνοντας έτσι το ποσοστό της Ανδρομέδα σε 89,1%.
Στη Σελόντα μετά τη μεταβίβαση των μετοχών από τις τράπεζες κατείχε το 79,62% και έχοντας προσυμφωνήσει με τους μετόχους μειοψηφίας για το 9,58% το ποσοστό που θα έχει ανέρχεται στο 89,2%.
Μόλις μπήκε η εντολή με premium μάλιστα 96% έναντι του προηγούμενου κλεισίματος έγιναν περισσότερα από 7 εκατ. τεμάχια που αντιστοιχούν σε 2,8%, άρα από την πρώτη μέρα ξεπέρασε το 90%.
Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην Περσεύς για την οποία, μετά την εξαγορά της Σελόντα, δεν υπάρχει από το νέο μέτοχο υποχρέωση για δημόσια πρόταση, αλλά οι πληροφορίες που έχει μεταδώσει και πριν λίγο καιρό το Bankingnews κάνουν λόγο για ενδιαφέρον εξαγοράς του υπόλοιπου ποσοστού που κατέχει ο όμιλος Κυριακού αλλά και ο Γ.Αντύπας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως γίνονται συζητήσεις και δεν αποκλείεται να δούμε συμφωνία, αφού και η πλευρά Κυριακού επιθυμεί να πουλήσει.
Το ερώτημα είναι το ύψος του τιμήματος, με τους επενδυτές χθες (18/12) να οδηγούν τη μετοχή σε σημαντική άνοδο και να «ποντάρουν» σε ένα καλό premium, αφού η Ανδρομέδα προχώρησε σε αντίστοιχη κίνηση προς του μετόχους της Σελόντα.
Τα θεμελιώδη πάντως της Περσεύς είναι σημαντικά καλύτερα από αυτά της Σελόντα με τη διοίκηση του κ.Αντύπα να έχει κάνει σημαντικό έργο, αλλά να στηρίζεται κυρίως στις πωλήσεις προς τη Σελόντα.
Η μετοχή ενισχύθηκε 10,68% και έκλεισε στα 1,14 ευρώ με αποτίμηση 19,5 εκατ. ευρώ.
Στο εξάμηνο είχε καθαρή θέση 26,4 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 37 εκατ. ευρώ.
Υπήρχαν απαιτήσεις από πελάτες 40,8 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα 4,5 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο τα κέρδη μειώθηκαν σημαντικά στις 56 χιλ. ευρώ από 789 χιλ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης