Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Endeavor Greece: Το δίκτυο μεγαλώνει με την προσθήκη της Nova Credit

tags :
Endeavor Greece: Το δίκτυο μεγαλώνει με την προσθήκη της Nova Credit
Η Νίκη Γουλιμή γίνεται η 31 η επιχειρηματίας που εντάσσεται στο δίκτυο της Endeavor Greece
Ένα ακόμα μέλος προστέθηκε πρόσφατα στο δίκτυο της Endeavor, ενός από τους κορυφαίους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για την υποστήριξη και ανάδειξη των πιο υποσχόμενων και ταχέως αναπτυσσόμενων εταιρειών στον κόσμο.
Η Endeavor υποστηρίζει πλέον 31 επιχειρηματίες από 25 εταιρείες.
Πρόκειται για την εταιρεία Nova Credit η οποία διευκολύνει όσους μεταναστεύουν στις ΗΠΑ να μεταφέρουν την πιστοληπτική τους ικανότητα, επιτρέποντάς τους να ξεκινήσουν τη νέα τους ζωή από μια πιο ευνοϊκή θέση.
Καθώς οι τράπεζες δεν μπορούν να ενημερωθούν για τις οφειλές των μεταναστών στη χώρα προέλευσής τους, η εταιρεία συνδέει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Αμερικής με πιστωτικά γραφεία παγκοσμίως.
Η Nova Credit συνεργάζεται με τις τρεις από τις πέντε μεγαλύτερες παγκόσμιες τράπεζες, τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ενοικίασης ακινήτων, τα κορυφαία πιστωτικά γραφεία παγκοσμίως (Experian, Equifax, Transunion, CRIF, Creditinfo, etc.) και μία μεγάλη γκάμα από εκπροσώπους του fintech και των πιστωτικών ενώσεων.
Η Nova Credit έχει σηκώσει κεφάλαια από τα σημαντικότερα funds της Αμερικής (General Catalyst, Index Ventures, YCombinator) και απασχολεί 45 άτομα σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο.
Η διαδικασία επιλογής της Nova Credit για ένταξη στο δίκτυο της Endeavor ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του 92 ου Διεθνούς Πάνελ Επιλογής (ISP), που αποτελεί το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας αξιολόγησης για τους νέους Endeavor Entrepreneurs και πραγματοποιήθηκε 11-13 Δεκεμβρίου στο Μεξικό.
Ανάμεσα στους αξιολογητές ήταν και ο Μάρκος Βερέμης, ιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος της Upstream και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Endeavor.
Με την ένταξή της στο δίκτυο της Endeavor η Νίκη Γουλιμή , συνιδρύτρια και Γενική Διευθύντρια της εταιρείας Nova Credit γίνεται η 31η Endeavor Entrepreneur του οργανισμού στην Ελλάδα.
Η ίδια δήλωσε: ‘Ως μια παγκόσμια εταιρεία που εξυπηρετεί τους μετανάστες και τους νεοεισερχόμενους στις Η.Π.Α., είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε πλέον μέλη του δικτύου της Endeavor.
Η ένταξη αυτή μάς δίνει την ευκαιρία να επεκταθούμε πέρα ​​από την αμερικανική σκηνή και να αρχίσουμε να εκπληρώνουμε τις διεθνείς μας φιλοδοξίες.
Ταυτόχρονα, μας επιτρέπει να έρθουμε σε επαφή με κορυφαίους επιχειρηματίες που προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους και χώρες. Η διαδικασία επιλογής της Endeavor ήταν μοναδική και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε αυτή την εποικοδομητική συνεργασία’.
Από την πλευρά της, η Μαριτίνα Γκρελλόνι, Entrepreneur Selection & Growth Manager της Endeavor Greece δήλωσε: ‘Η Νίκη ανήκει στους σημαντικούς παίκτες του fintech παγκοσμίως και είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσει έμπνευση και πρότυπο και για τους υπόλοιπους Έλληνες επιχειρηματίες του κλάδου.
Είναι η πρώτη εταιρεία, παγκοσμίως, που λύνει το πρόβλημα της μεταφοράς της πιστοληπτικής ικανότητας φυσικών προσώπων διεθνώς - κάτι που ταιριάζει απόλυτα με το σκοπό της Endeavor και χαιρόμαστε πολύ που κατάφερε να ενταχθεί στο δίκτυό μας’.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης