Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

EBRD: Συμμετοχή με 22,7 εκατ. στην ΑΜΚ της Lamda - Στήριξη στο έργο του Ελληνικού

EBRD: Συμμετοχή με 22,7 εκατ. στην ΑΜΚ της Lamda - Στήριξη στο έργο του Ελληνικού
«Το έργο του Ελληνικού θα συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η EBRD
Για την υποστήριξη του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης στην Ελλάδα, η EBRD επενδύει 22,7 εκατ. ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 650 εκατ. ευρώ της Lamda Development, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Σύμφωνα με την EBRD «το έργο του Ελληνικού στοχεύει στην αναγέννηση του πρώην αεροδρομίου της Αθήνας σε μια βιώσιμη και πλήρως ολοκληρωμένη εμπορική, οικιστική και τουριστική υποδομή, συνολικής έκτασης 6,2 εκατομμυρίων m2.
Το συνολικό επενδυτικό κόστος του έργου υπολογίζεται σε 8 δισ. ευρώ για τα επόμενα 25 χρόνια.
Πέρα από την Αθήνα, το έργο, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής αναγέννησης στην Ευρώπη σήμερα, θα έχει επίσης θετικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία. Αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 85.000 νέες θέσεις εργασίας κατά τα στάδια κατασκευής και λειτουργίας, να συμβάλει στην αύξηση του ΑΕΠ της Ελλάδας και να δημιουργήσει σημαντικά ποσά στα φορολογικά έσοδα προς το ελληνικό κράτος.
Το έργο θα δημιουργήσει μια μητροπολιτική περιοχή που θα είναι προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες και θα επισκέπτεται τους τουρίστες με την ενίσχυση των μεταφορικών συνδέσεων. προσθήκη νέων πολιτιστικών, αθλητικών, τουριστικών και εκπαιδευτικών υποδομών • βελτίωση της σύνδεσης πεζών. δημιουργία νέων δημόσιων χώρων και ανοικτού πάρκου 2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων • προσφέροντας πρόσβαση σε 3,5 χιλιόμετρα από τις ακτές της Αθηναίας που είναι επί του παρόντος απρόσιτες. και την προσθήκη νέων κέντρων στέγασης και μικτής χρήσης που αποτελούνται από πρωταρχικά γραφεία και λιανικής.
Εκτιμάται επίσης ότι το Ελληνικό θα προσελκύσει πάνω από ένα εκατομμύριο νέους τουρίστες στην περιοχή και θα βοηθήσει το ελληνικό κεφάλαιο να ενισχύσει τη θέση του ως τουριστικό προορισμό όλο το χρόνο.
Η Lamda Development είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ακινήτων στην Ελλάδα και ειδικεύεται στην ανάπτυξη, την επένδυση και τη διαχείριση ακινήτων.
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί μέσω εγχώριας δευτερογενούς δημόσιας προσφοράς, με τις νέες μετοχές εισηγμένες και διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Τα κεφάλαια της EBRD θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της πράσινης οικονομίας.
Η Τράπεζα θα συνεργαστεί με την Lamda Development για τον προσδιορισμό των ενεργειών για το κλίμα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης περιουσιακών στοιχείων σε επίπεδο ενέργειας σχεδόν μηδενικού, σύμφωνα με την Οδηγία για την οικοδόμηση της ΕΕ και την πιστοποίηση περιουσιακών στοιχείων στα πλαίσια διεθνών συστημάτων βιωσιμότητας, όπως η ηγεσία στην ενέργεια και το περιβάλλον Σχεδιασμός (LEED).
Η Τράπεζα θα συγκεντρώσει επίσης τη Lamda και διεθνείς οργανισμούς που θα διαχειρίζονται και θα επιβλέπουν τα πράσινα συστήματα πιστοποίησης.
Αυτά θα βοηθήσουν την Lamda να προσδιορίσει βασικούς τομείς βελτίωσης σε σχέση με την ενεργειακή υποδομή, τη διαχείριση αποβλήτων, την αποδοτικότητα των υδάτων, την έξυπνη υποδομή, τη μεταφορά και τη μείωση της ρύπανσης του αέρα, του εδάφους και των υδάτων.
Οι πρωτοβουλίες για την αναζωογόνηση και την ενεργειακή απόδοση αποτελούν τον πυρήνα της νέας στρατηγικής για την ιδιοκτησία και τον τουρισμό της EBRD, η οποία στοχεύει στην υποστήριξη των προσπαθειών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για τη διευκόλυνση της συστηματικής αστικής αναγέννησης.
Η EBRD άρχισε να επενδύει στην Ελλάδα σε προσωρινή βάση το 2015 για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
Μέχρι σήμερα, η Τράπεζα έχει επενδύσει πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε περισσότερα από 50 έργα στους τομείς της εταιρικής, οικονομικής, ενεργειακής και υποδομής της ελληνικής οικονομίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης