Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΟΜΕ - ΟΤΕ: Διαδοχικές απεργίες μέσα στις γιορτές, για συλλογική σύμβαση εργασίας χωρίς απολύσεις

ΟΜΕ - ΟΤΕ: Διαδοχικές απεργίες μέσα στις γιορτές, για συλλογική σύμβαση εργασίας χωρίς απολύσεις
Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας αποφάσισε η ΟΜΕ – ΟΤΕ, με βασικό αίτημα την υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας, με ρήτρα διασφάλισης των θέσεων εργασίας
Απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας αποφάσισε η ΟΜΕ – ΟΤΕ, με βασικό αίτημα την υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας, με ρήτρα διασφάλισης των θέσεων εργασίας.
Η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ επιμένει σε μονοετή σύμβαση και απολύσεις, με τη λήξη της παρούσας και αμέσως μετά την υπογραφή της επόμενης, με τους εργαζόμενους να υπενθυμίζουν ότι και οι τρεις τελευταίες ΣΣΕ προέβλεπαν μείωση μισθών, με αντάλλαγμα να μη γίνουν απολύσεις.
Σύμφωνα με την απόφαση της ΟΜΕ – ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι, που δηλώνουν έτοιμοι για διαπραγματεύσεις, θα πραγματοποιήσουν απεργία στις εξής ημερομηνίες:

    21/12/2019 – 24/12/2019
    27/12/2019 – 31/12/2019
    02/01/2020 – 05/01/2020
    07/01/2020 – 12/01/2020

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Όμιλο,
«Διανύουμε την περίοδο που η διοίκηση του ΟΤΕ, με δική της αποκλειστικά πρωτοβουλία, δυναμιτίζει τη διαπραγμάτευση για την υπογραφή ΣΣΕ».
«Από την αρχή της διαδικασίας είχαμε διαπιστώσει την προσπάθεια να αρνείται τα αυτονόητα και να αποφεύγει δεσμεύσεις που αποτελούν το κοινό μας, αυτονόητο συμφέρον.
Πώς αλλιώς βαφτίζεται η πρότασή της να προβεί σε απολύσεις με τη λήξη της παρούσας σύμβασης και αμέσως μετά την υπογραφή της επόμενης;
Γιατί προτείνει μονοετή διάρκεια στη νέα ΣΣΕ ώστε να τηρήσει τη ρήτρα για μη απολύσεις, που όμως θα την αναιρέσει πάλι μετά τη λήξη της ΣΣΕ κ.ο.κ.; Δηλαδή, ανερυθρίαστα η διοίκηση προτείνει συλλογική σύμβαση με απολύσεις κάθε Χριστούγεννα.
Αυτή είναι η θέση της».
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ υποστηρίζει ότι η διοίκηση «με πολύ μεγάλη δυσκολία ανταποκρίθηκε στα επαναλαμβανόμενα αιτήματά μας να μας χορηγήσει οικονομικά στοιχεία για την πληροφόρησή μας.
Ακόμη και τα όσα μας χορήγησε τα αμφισβητούμε σφόδρα.
Δεν υπάρχει έτσι καλόπιστη διαπραγμάτευση.
Με εμμονές και ιδεοληψίες, με απόκρυψη των σχεδίων που αφορούν στο μέλλον του ΟΤΕ και των εργασιακών σχέσεων, με ψίχουλα και φιλοδωρήματα, με ευθείες απειλές ακόμη και στα μέλη της διαπραγματευτικής επιτροπής της ΟΜΕ-ΟΤΕ, όλα αυτά αποτελούν ισχυρές ενδείξεις μίας αυταρχικής και αλαζονικής διοίκησης που προσχηματικά διαπραγματεύεται.
Έτσι, δεν μας αφήνουν άλλο δρόμο.
Μας οδηγούν σε σύγκρουση!».

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ με αντικείμενο την πορεία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, να εκτιμήσει την κατάσταση και να πάρει αποφάσεις μετά και την τελευταία συνάντηση που είχε με τη Διοίκηση.
Οι εργαζόμενοι ζητούν από τη διοίκηση να προσέλθει σε διαπραγμάτευση με πλαίσιο μη απολύσεων, να ανακαλέσει τις υφιστάμενες και να ικανοποιήσει αιτήματά τους όπως ουσιαστικές αυξήσεις για όλου, υπογραφή ΣΣΕ στις θυγατρικές, ενσωμάτωση των νέων υπαλλήλων στα μισθολόγια πριν το 2015, διασφάλιση από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους, τριετή ΣΣΕ, επαναφορά των μισθολογικών κλιμακίων και κατάργηση του άρθρου 13 του ΕΚΠ.
«Εάν η διοίκηση αλλάξει στάση, είμαστε παρόντες στη διαπραγμάτευση. Διαφορετικά, η ευθύνη της ανήκει εξολοκλήρου» διαμηνύει η ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Με ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ δηλώνει ότι στηρίζει τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ και κάνει λόγο για «απαράδεκτο σχέδιο για απολύσεις στην ουσία κάθε Χριστούγεννα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης