Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson: Όχι άλλη καθυστέρηση για το Brexit - Το Κοινοβούλιο ψηφίζει τη συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ

tags :
Johnson: Όχι άλλη καθυστέρηση για το Brexit - Το Κοινοβούλιο ψηφίζει τη συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ
Αποκλείοντας μια παράταση της μεταβατικής περιόδου ισχυροποιείται η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ο Johnson
Να μην επιτρέψουν άλλη καθυστέρηση του Brexit κάλεσε τους Βρετανούς βουλευτές ο πρωθυπουργός Boris Johnson, ο οποίος με την ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων άνοιξε τη διαδικασία της συζήτησης και της ψηφοφορίας επί της συμφωνίας στην οποία κατέληξε με τους Ευρωπαίους ομολόγους του σχετικά με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου του 2020.
Στην τοποθέτηση του ο Johnson υποστήριξε ότι το σχετικό νομοσχέδιο για το Brexit δεν προβλέπει καμία παράταση της μεταβατικής περιόδου, στην οποία εισέρχεται μετά το Brexit το Ηνωμένο Βασίλειο και η οποία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2020.
Συνεπώς έως αυτήν την ημερομηνία, ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να έχουν καταλήξει σε μια νέα εμπορική συμφωνία, κάτι που για πολλούς Ευρωπαίους αξιωματούχους αλλά και Βρετανούς βουλευτές της αντιπολίτευσης, μάλλον θεωρείται ανέφικτο καθώς εκτιμούν ότι θα χρειαστούν χρόνια διαπραγματεύσεων προκειμένου οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε μια εμπορική συμφωνία.
Κατά τη σημερινή ψηφοφορία – και ύστερα από τρεις αναβολές του Brexit, δύο εκλογικές αναμετρήσεις και 3,5 χρόνια πολιτικής κρίσης – οι Βρετανοί βουλευτές αναμένεται να  υπερψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο για το Brexit, δεδομένου ότι η κυβέρνηση Johnson διαθέτει μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία 365 βουλευτών.
Κατόπιν της σημερινής υπερψήφισης του νομοσχεδίου, αυτό θα πάει στη Βουλή των Λόρδων και αναμένεται να υιοθετηθεί οριστικά από τη νέα χρονιά μετά τις γιορτές.
Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί και επίσημα το Brexit, κάτι που αναμένεται να γίνει έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2020, το Ηνωμένο Βασίλειο θα εισέλθει σε μια μεταβατική περίοδο έως τα τέλη του 2020, κατά την οποία οι Βρετανοί θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες και να επωφελούνται από αυτούς – χωρίς να συμμετέχουν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς – και κατά την οποία οι δύο πλευρές θα πρέπει να καταλήξουν σε μια νέα εμπορική συμφωνία..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης