Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Προσοχή στα junk εταιρικά ομόλογα των ΗΠΑ - Μεγάλη η στρέβλωση

tags :
Moody's: Προσοχή στα junk εταιρικά ομόλογα των ΗΠΑ - Μεγάλη η στρέβλωση
Αν δεν υπάρξει η αναμενόμενη βελτίωση των βασικών αρχών που διέπουν την ποιότητα των εταιρικών πιστώσεων, είναι πιθανό να υπάρξει μια σημαντική διεύρυνση των ομολόγων υψηλών αποδόσεων
Τα αμερικανικά «επικίνδυνα» ομόλογα ενδέχεται να υποχωρήσουν "σημαντικά" μετά από το ράλι που σημείωσαν αυτό το έτος.
Αυτό αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης Moody's, ο οποίος προειδοποίησε για το πόσο επικίνδυνο έχει γίνει το χρέος της διαβάθμισης των "σκουπιδιών" στις ΗΠΑ.
"Τα ομόλογα υψηλών αποδόσεων σημείωσαν ένα έντονο ράλι ανόδου, παρά την έλλειψη οποιασδήποτε παρατηρήσιμης ευρείας βάσης επιτάχυνσης τόσο των πωλήσεων των επιχειρήσεων όσο και των εταιρικών κερδών", ανέφερε η Moody's.
"Αν δεν υπάρξει η αναμενόμενη βελτίωση των βασικών αρχών που διέπουν την ποιότητα των εταιρικών πιστώσεων, είναι πιθανό να υπάρξει μια σημαντική διεύρυνση των ομολόγων υψηλών αποδόσεων".
Η διαφορά απόδοσης μεταξύ των υπολοίπων ομολόγων - ένα μέτρο της ζήτησης που οι επενδυτές απαιτούν για την κατοχή των ομολόγων - υποχώρησε σημαντικά αυτό το έτος καθώς οι αποδόσεις μειώθηκαν.
Η πτώση της απόδοσης σημείωσε αύξηση της τιμής.
Το εν λόγω spread μεταξύ των διαβαθμίσεων των αμερικανικών ομόλογων ομολόγων ήταν 354 μονάδες βάσης (3,54 ποσοστιαίες μονάδες), μειωμένο κατά 200 μονάδες βάσης από την κορυφή του Ιανουαρίου, σύμφωνα με δείκτη Intercontinental Exchange.
Η κατηγορία των περιουσιακών στοιχείων έχει αποδώσει έσοδα, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών με κουπόνια, 12%, καταγράφοντας την ισχυρότερη απόδοση από την ανάκαμψη το 2016.
Line chart of Bps showing US junk bond spreads recede
Οι επενδυτές χρειάστηκαν να δραστηριοποιηθούν όλο και υψηλότερα στο φάσμα κινδύνου σε μια παγκόσμια αγορά που αναζητά αποδόσεις, παρέχοντας μια ώθηση σε τίτλους χαμηλής βαθμολογίας.
Ωστόσο, η Moody's προειδοποίησε ότι τα ομόλογα υψηλής απόδοσης φαίνεται να είναι ακριβά σε σχέση με τα βασικά στοιχεία που προκύπτουν από μια ποικιλία οικονομικών μεγεθών και μετρητών της αγοράς, ακόμη και αν τα spreads δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλά από τα ιστορικά πρότυπα.
Η έκθεση επισημαίνει ότι ένα μοντέλο που περιλαμβάνει στοιχεία όπως αναμενόμενα ποσοστά αθέτησης υποχρεώσεων, απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα και τον εθνικό οικονομικό δείκτη της Federal Reserve υποδηλώνει ότι τα spreads θα πρέπει να κυμαίνονται από 420 μ.β. έως 480 μ.β.
Ταυτόχρονα, "η αγορά ομολόγων υψηλών αποδόσεων αγνόησε αποτελεσματικά μια συγκριτικά αυξημένη αναλογία υποβαθμίσεων προς αναβαθμίσεις", ανέφερε η Moody's.
Η αναλογία κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2019 προβλέπεται να υποχωρήσει σε περίπου 1,86 υποβαθμίσεις για κάθε μία αναβάθμιση, "πάνω από" το μέσο όρο του 1,32 προς ένα που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια κάθε τριμήνου μέχρι το 1986.
Column chart of Total return (%) showing 2019: A strong year for high-yield credit returns

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης