Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of England: Η αβεβαιότητα του Brexit έχει επηρεάσει την οικονομία - Ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα

Bank of England: Η αβεβαιότητα του Brexit έχει επηρεάσει την οικονομία - Ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της BoE, Jonathan Haskel, τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία δικαιολογούν μία μείωση στα επιτόκια
Τη θέση ότι η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit έχει επηρεάσει την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, διατύπωσε σήμερα (20/12) ο αξιωματούχος της Bank of England, Jonathan Haskel, ο οποίος τάχθηκα υπέρ της μείωσης επιτοκίων κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της BoE.
Ειδικότερα, ο κ. Haskel, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της BoE, δήλωσε ότι «τα χαμηλότερα επιτόκια και η παρατεταμένη περίοδος χαμηλότερων επιτοκίων θα είναι καταλληλότερα για τη βρετανική νομισματική πολιτική», προσθέτοντας ότι «εάν τα επιτόκια παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα, η οικονομία μπορεί να παραμείνει στάσιμη στο μέλλον».
«Οι συνέπειες των αντισυμβατικών πολιτικών στην οικονομία, όπως είναι η ποσοτική χαλάρωση, είναι πολύ περισσότερο αβέβαιες σε σχέση με τα παραδοσιακά εργαλεία», ανέφερε ο αξιωματούχος της τράπεζας, ενώ τόνισε ότι «με την τρέχουσα νομισματική πολιτική, ο πληθωρισμός θα μπορούσε να αποδυναμωθεί και η ανάπτυξη να καταγράψει επιβράδυνση».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η αβεβαιότητα του Brexit έχει επηρεάσει την εγχώρια οικονομία και οι προοπτικές για την πακγόσμια οικονομία έχουν επιδεινωθεί», ενώ διευκρίνισε ότι «οι κίνδυνοι εξακολοθούν να αιωρούνται πάνω από τις προβλέψεις της BoE για την ανάπτυξη».
«Ο πληθωρισμός βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και προβλέπεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα», επεσήμανε ο κ. Haskel, προσθέτοντας ότι «τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία δικαιολογούν μία μείωση στα επιτόκια».
Ωστόσο, ο αξιωματούχος της Bank of England διευκρίνισε ότι «εάν οι ΗΠΑ και η Κίνα καταλήξουν σε μία εμπορική συμφωνία με έγκαιρο και θετικό τρόπο, και εφόσον ο ρυθμός ανάκαμψης στην Ευρωζώνη βελτιωθεί, θα επανεξετάσω τις δηλώσεις μου για μείωση των επιτοκίων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης