Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist Intelligence Unit: Η παγκόσμια ανάπτυξη θα βυθιστεί την επόμενη δεκαετία

Economist Intelligence Unit: Η παγκόσμια ανάπτυξη θα βυθιστεί την επόμενη δεκαετία
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Economist Intelligence Unit (EIU) πρότεινε ότι τα πρότυπα ανάπτυξης αλλάζουν και ότι η ίδια η ανάπτυξη δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη
Την εκτίμηση ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα υποδιπλασιαστεί την επόμενη δεκαετία φτάνοντας στα επίπεδα της δεκαετίας του 2010 εξέφρασε ο Simon Baptist, επικεφαλής οικονομολόγος στην Economist Intelligence Unit (EIU).
Με την παγκόσμια οικονομία να παρουσιάζει ήδη σημάδια επιβράδυνσης, ο Baptist υποστήριξε ότι τα μοτίβα της ανάπτυξης αλλάζουν, και ότι η ανάπτυξη από μόνη της δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη.
Το ΔΝΤ πρόσφατα υποβάθμισε τις προσδοκίες για την παγκόσμια ανάπτυξη για το 2019 στο 3%, το χαμηλότερο σημείο μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008/2009, λόγω κυρίως των συνεπειών από τις εμπορικές εντάσεις των ΗΠΑ και της Κίνας.
«Αναμένω ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα υποδιπλασιαστούν τη δεκαετία του 2020, όπως το 2010.
Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες είναι στην Αφρική (εκτός της Νιγηρίας) και στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία, με το Μπαγκλαντές, την Κένυα και τις Φιλιππίνες να ετοιμάζονται για ισχυρή δεκαετία» ανέφερε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης