Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Πτώση για τη δημοτικότητα του προέδρου Bolsonaro, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Βραζιλία: Πτώση για τη δημοτικότητα του προέδρου Bolsonaro, σύμφωνα με δημοσκόπηση
Tο 29% το ποσοστό των πολιτών που θεωρεί ως «φοβερή ή καλή» την κυβέρνηση του Jair Bolsonaro
Τα ποσοστά επιδοκιμασίας της κυβέρνησης του προέδρου της Βραζιλίας Jair Bolsonaro καταγράφουν σταθερή πτώση με τις αρνητικές γνώμες να αυξάνονται, καταδεικνύει δημοσκόπηση των CNI/Ibope, την ώρα που το εριστικό πολιτικό στυλ του και η ελαφρά ύφεση φαίνεται πως πλήττουν τη δημοτικότητά του.
Ο αριθμός των Βραζιλιάνων που θεωρεί πως η κυβέρνησή του είναι φοβερή ή καλή μειώθηκε στο 29% από 31% τον Σεπτέμβριο, ενώ εκείνοι που κρίνουν ότι είναι κακή ή φρικτή αυξήθηκε στο 38% από το 34% στην προηγούμενη δημοσκόπηση, επισημαίνεται στην έρευνα.
Η θετική αξιολόγηση της ακροδεξιάς κυβέρνησης έχει καταγράψει πτώση στις τέσσερις προηγούμενες δημοσκοπήσεις του ινστιτούτου Ibope φέτος, πέφτοντας από το 35% τον Απρίλιο.
Η αρνητική αξιολόγηση, αντιθέτως, έχει ανοδική πορεία από το 27% τον Απρίλιο.
Η εμπιστοσύνη των πολιτών στο στυλ διακυβέρνησης του Jair Bolsonaro επίσης μειώνεται, βάσει της δημοσκόπησης.
Η πλειονότητα όσων συμμετείχαν στην έρευνα, το 53%, δεν εγκρίνει τον τρόπο που κυβερνά τη Βραζιλία, ένα ποσοστό αυξημένο από το 40% τον Απρίλιο και το 50% τον Σεπτέμβριο.
Εκείνοι που επιδοκιμάζουν το στυλ διακυβέρνησής του μειώθηκαν στο 40% από το 51% τον Απρίλιο και το 44% τον Σεπτέμβριο.
Αλλά και ο αριθμός των Βραζιλιάνων που λένε ότι εμπιστεύονται τον Jair Bolsonaro είναι μικρότερος, ανέρχεται στο 41% από το 51% τον Απρίλιο και το 42% τον Σεπτέμβριο.
Το ποσοστό εκείνων που δεν του έχουν καμία εμπιστοσύνη κατέγραψε άνοδο στο 56% από 45% τον Απρίλιο και 55% τον Σεπτέμβριο.
Η δημοσκόπηση, για λογαριασμό του βιομηχανικού λόμπι CNI, διεξήχθη το διάστημα 5-8 Δεκεμβρίου, πριν από τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την έρευνα για διαφθορά σε βάρος του γιου του Μπολσονάρου, του γερουσιαστή Flavio Bolsonaro.
Στην έρευνα συμμετείχαν 2000 άνθρωποι και έχει όριο στατιστικού λάθος συν/πλην 1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης