Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καρανικόλας (ΚΙΝΑΛ): Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την αποκλειστική ευθύνη επανόδου της ΝΔ

Καρανικόλας (ΚΙΝΑΛ): Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την αποκλειστική ευθύνη επανόδου της ΝΔ
"O κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την Κεντροαριστερά", αναφέρει ο Σπ. Καρανικόλας
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την αποκλειστική ευθύνη όχι απλά της επανόδου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και της αυτοδύναμης Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Έγινε ο μεγαλύτερος χορηγός του Κυριάκου Μητσοτάκη», ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΚΑΡΦΙ» ο Εκπρόσωπος Κοινοβουλευτικού Έργου του Κινήματος Αλλαγής, Σπύρος Καρανικόλας.

Ο ίδιος, απαντώντας στη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι το Κίνημα Αλλαγής θα έχει την ευθύνη της παραμονής της ΝΔ στην εξουσία, προσθέτει πως «εμείς αποτελούμε την μόνη αξιόπιστη προοδευτική εναλλακτική απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και απέναντι στην αναξιοπιστία και τον δημαγωγικό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Και αυτό ήδη φαίνεται από τις πολύ σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνουμε καθημερινά.
Κατ’ ουσίαν εμείς είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση».
Τονίζει ότι «ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την Κεντροαριστερά και την προοδευτική παράταξη.
Είναι ένα συνονθύλευμα χωρίς ιδεολογική ταυτότητα και προσανατολισμό και το μόνο που συνδέει τα στελέχη του είναι η καρέκλα».
Κληθείς να κρίνει τις μέχρι σήμερα ενέργειες της κυβέρνησης απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Καρανικόλας αφού σημειώνει πως «βρισκόμαστε σε μία νέα περίοδο επεκτατισμού και αναθεωρητισμού της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής με τον κ. Ερντογάν διαρκώς να αποθρασύνεται  και να στοχοποιεί τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο», τονίζει ότι «το μήνυμα που πρέπει να λάβει η Τουρκία είναι ένα: Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί καμία υποχώρηση και καμία παραχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Αυτό όμως προϋποθέτει αρραγές εσωτερικό πολιτικό μέτωπο, εθνική εγρήγορση και αποφασιστικότητα.  
Ο κ. Μητσοτάκης, δυστυχώς, συνεχίζει ένα λάθος που έκανε και ο κ. Τσίπρας: Την έλλειψη εθνικής συνεννόησης».
Υπενθυμίζει ότι η Φώφη Γεννηματά εδώ και πολύ καιρό έχει ζητήσει τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για να χαραχθεί εθνική γραμμή και στρατηγική και να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας του πολιτικού συστήματος και του ελληνικού λαού απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.
«Επιμένουμε λοιπόν στο αίτημά μας γιατί προτάσσουμε το εθνικό πατριωτικό συμφέρον και είμαστε αποφασισμένοι να το υπερασπίσουμε με όποιο κόστος», συμπληρώνει χαρακτηριστικά.
Τέλος, με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη καθηκόντων του ως εκπρόσωπος κοινοβουλευτικού έργου του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρει ότι «η ευθύνη που αναλαμβάνω είναι ιδιαίτερα σημαντική, εάν αναλογιστεί κανείς ότι το σύνολο των Βουλευτών μας είναι πολύ ικανά και άξια στελέχη της παράταξής μας που δίνουν καθημερινή κοινοβουλευτική μάχη και παράγουν ένα πολύ σημαντικό έργο με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των πολιτών».
Στόχος του, όπως επισημαίνει, να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις, «ώστε να αναδείξουμε το σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο των Βουλευτών μας, που τους καθιστά την πιο δραστήρια και την πιο παραγωγική κοινοβουλευτική ομάδα του Κοινοβουλίου».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης