Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στο 3,6% από 3,4% θα "κλείσει" η ανάπτυξη στη Βουλγαρία για το 2019

Reuters: Στο 3,6% από 3,4% θα
Η Βουλγαρία αναμένεται να υιοθετήσει το ευρώ την 1η Ιανουαρίου του 2023
Στο 3,6% από 3,4% θα κυμανθεί η ανάπτυξη στη Βουλγαρία για το 2019 σύμφωνα με τον Βούλγαρο υπουργό Οικονομικών Vladislav Goranov.
Όπως ανέφερε ο βούλγαρος ΥΠΟΙΚ στο Reuters "αναμένουμε ότι η οικονομία μας θα επιτύχει αύξηση 3,6% φέτος, μία από τις καλύτερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση".
Η Βουλγαρία, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2007 αλλά όχι και της Νομισματικής Ένωσης ώστε να υιοθετήσει το νόμισμα του ευρώ, κατέγραψε οικονομική ανάπτυξη 3,1% το 2018 ενώ η πρόβλεψή της για το 2020 είναι στο 3,3%.
Μάλιστα η γειτονική χώρα βρίσκεται ήδη τα τελευταία δύο χρόνια σε κατάσταση αναμονής για ένταση στην ΟΝΕ ενώ την Άνοιξη του 2020 πρόκειται να γίνει και η αξιολόγησή της.
Ο Goranov μάλιστα δήλωσε ότι η διαδικασία ένταξης της χώρας προχωρά σύμφωνα με τις προκαταρκτικές διαβουλεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους μας ώστε η Βουλγαρία να υιοθετήσει το ευρώ την 1η Ιανουαρίου του 2023.
Παράλληλα, ο Οίκος αξιολόγησης S&P Global αύξησε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Βουλγαρίας σε BBB / A-2, κάνοντας λόγο για ισχυρή δημοσιονομική επίδοση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης