Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσκεψη Johnson στον Λευκό Οίκο το νέο έτος, μετά από πρόσκληση Trump

Επίσκεψη Johnson στον Λευκό Οίκο το νέο έτος, μετά από πρόσκληση Trump
Δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία επίσκεψης του Johnson στον Λευκό Οίκο
O Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump,  προσκάλεσε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Boris Johnson, να τον επισκεφτεί στον Λευκό Οίκο το νέο έτος, γράφει δημοσίευμα των Sunday Times.
H πρόσκληση έγινε αμέσως μετά τη νίκη των Συντηρητικών του Boris Johnson στις πρόσφατες βρετανικές εκλογές.
Ακόμα δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία που θα ταξιδέψει ο Βρετανός πρωθυπουργός στην Ουάσινγκτον, αλλά το πιθανότερο είναι να το κάνει στα μέσα Ιανουαρίου 2020.
Σε κάθε περίπτωση και οι δύο πλευρές θέλουν η επίσκεψη του Johnson στις ΗΠΑ να γίνει στις αρχές του 2020.
«Προτάθηκαν κάποιες πιθανές ημερομηνίες, περί τα μέσα του Ιανουαρίου, αλλά δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη κάτι επισήμως.
Είναι πάντως σαφές ότι και οι δύο πλευρές θέλουν να γίνει (η συνάντηση) κάποια στιγμή στις αρχές του 2020», επιβεβαιώνει πηγή προσκείμενη στον Λευκό Οίκο σε δηλώσεις της που δημοσιεύει η εφημερίδα.
Οι εξελίξεις συνέπεσαν με την κοινοβουλευτική έγκριση που εξασφάλισε ο Johnson για τη συμφωνία του Brexit την Παρασκευή 20/12, εκπληρώνοντας έτσι την προεκλογική του δέσμευση να βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020.
Η κοινοβουλευτική έγκριση ακολούθησε τη μεγάλη νίκη των Συντηρητικών στις 12 Δεκεμβρίου.
Και καθώς η Βρετανία ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την ΕΕ, Τrump και Johnson συμφώνησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία την Πέμπτη 19/12 να επιδιώξουν μία φιλόδοξη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου.
Αμέσως μετά τη νίκη του Johnson στις εκλογές, ο Trump είχε πει, άλλωστε, ότι άνοιξε ο δρόμος για μία μεγάλη εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες μετά το Brexit.
«Αυτή η συμφωνία έχει τη δυναμική να είναι πολύ μεγαλύτερη και πολύ πιο επικερδής από οποιαδήποτε συμφωνία θα μπορούσαμε να συνάψουμε με την ΕΕ» είχε πει χαρακτηριστικά ο Αμερικάνος πρόεδρος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης