Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Στο μέτωπο των πυρκαγιών ο Morrison – Τι ανέφερε για τις διακοπές του στη Χαβάη

Αυστραλία: Στο μέτωπο των πυρκαγιών ο Morrison  – Τι ανέφερε για τις διακοπές του στη Χαβάη
Ο Scott Morrison ζήτησε συγνώμη για τη στάση
Στο μέτωπο των πυρκαγιών μετέβη σήμερα, Κυριακή 22/12, ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Scott Morrison, ο οποίος δέχεται επικρίσεις για αδράνειά του μπροστά στην κλιματική αλλαγή.
Ο Scott Morrison διέκοψε τις διακοπές του στη Χαβάη και μετέβη στην πολιτεία Νέα Νότια Ουαλία συνάντησε τους πυροσβέστες, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες δίνουν μάχη στα πύρινα μέτωπα, πολλά από τα οποία παραμένουν εκτός ελέγχου.
Ο Morrison, ο οποίος αναχώρησε για διακοπές στη Χαβάη όταν οι συνθήκες στην Αυστραλία ήταν ήδη πολύ σοβαρές και είχε καταστραφεί από τις πυρκαγιές μια περιοχή ίση με το μέγεθος του Βελγίου και ένα τοξικό νέφος κάλυπτε πολλές μεγάλες πόλεις στα ανατολικά, ζήτησε «συγνώμη» και πρόσθεσε «πήρα μαθήματα».
Όπως δήλωσε κατανοεί ότι «οι άνθρωποι αναστατώθηκαν όταν έμαθαν ότι βρισκόμουν σε διακοπές με την οικογένειά μου, την ώρα που οι δικές τους οικογένειες περνούσαν δύσκολες στιγμές» και «αν μπορούσα να πάω πίσω τον χρόνο, γνωρίζοντας όσα ξέρω τώρα, θα είχαμε λάβει διαφορετική απόφαση».
«Είμαι βέβαιος ότι οι Αυστραλοί είναι δίκαιοι και κατανοούν ότι όταν δίνουμε μια υπόσχεση στα παιδιά μας, πρέπει να την τηρούμε», πρόσθεσε και σημείωσε ότι «ως πρωθυπουργός, έχω και άλλες ευθύνες».
Έκανε αναφορά στην πολιτική για το κλίμα της κυβέρνησής του, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ της κλιματικής αλλαγής και των καιρικών συνθηκών που συνέβαλαν στην εξάπλωση των φονικών πυρκαγιών στην Αυστραλία.
«Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες θα πρέπει επίσης να παραδεχθούν ότι δεν είναι αξιόπιστο να κάνουμε οποιαδήποτε άμεση σύνδεση (μεταξύ της κλιματικής αλλαγής) και των πυρκαγιών», τόνισε ο επεσήμανε ο Scott Morrison μιλώντας στους δημοσιογράφους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης