Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Λιβύη: Οι δυνάμεις του Khaftar θα καταρρίπτουν και πολιτικά αεροσκάφη, εάν μεταφέρουν οπλισμό από την Τουρκία

Λιβύη: Οι δυνάμεις του Khaftar θα καταρρίπτουν και πολιτικά αεροσκάφη, εάν μεταφέρουν οπλισμό από την Τουρκία
«Το καθεστώς προστασίας των επιβατηγών αεροσκαφών ανακαλείται μόλις χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς», δήλωσε εκπρόσωπος του Khaftar
Οι  δυνάμεις του στρατάρχη Κhalifa Haftar (LNA) ανέφεραν, πως έχει παρακολουθήσει ένα Boeing 747-412 που απογειώθηκε  από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό τη Λιβύη και το οποίο μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό.
Ο εκπρόσωπος του LNA Ahmed Mismari προειδοποίησε ότι εφεξής οι δυνάμεις των ανταρτών θα πλήττουν και θα καταρρίπτουν πολιτικά αεροσκάφη, εάν αυτά μεταφέρουν όπλα.
«Το καθεστώς των επιβατηγών αεροσκαφών ανακαλείται μόλις χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς», δήλωσε ο Mismari στο Reuters.
Ο Mismari είπε επίσης, σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε την Κυριακή, ότι οι δυνάμεις του LNA επέκτειναν ένα τελεσίγραφο που είχαν δώσει σε μαχητές στη Misrata ευθυγραμμισμένοι με την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας με έδρα την Τρίπολη.
Τώρα θα έχουν μέχρι την Τετάρτη (26/12) τα μεσάνυχτα να αποχωρήσουν από την πόλη αντί για τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Το LNA, με επικεφαλής τον κυβερνήτη Khalifa Haftar, προσπαθεί από τον Απρίλιο να καταλάβει την Τρίπολη από τον Sarraj,  ο οποίος το 2016 είχε έλθει σε συμφωνία με τον ΟΗΕ.
Οι ανατολικές δυνάμεις της Λιβύης κατέλαβαν ένα πλοίο με σημαία της Γρενάδας και τουρκικό πλήρωμα το Σάββατο από την ακτή της Λιβύης, δήλωσε εκπρόσωπος, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με την Τουρκία, η οποία υποστηρίζει τον Sarraj στην Τρίπολη.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης