Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gatestone institute: Γιατί η ένταξη των μουσουλμάνων στις δυτικές κοινωνίες είναι αδύνατη, δεν πιστεύουν στην δημοκρατία

Gatestone institute: Γιατί η ένταξη των μουσουλμάνων στις δυτικές κοινωνίες είναι αδύνατη, δεν πιστεύουν στην δημοκρατία
Η ιστορία επιβεβαιώνει ότι η δυτική Ευρώπη και το Ισλάμ δεν ήταν ποτέ σύμμαχοι ανά τους αιώνες.
Η ένταξη των μουσουλμάνων στις δυτικές κοινωνίες είναι αδύνατη, δεν πιστεύουν στην δημοκρατία υποστηρίζει σε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση του το Gatestone Institute.
Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το Υπουργείο Αλλοδαπών και Ενσωμάτωσης της Δανίας (Udlændinge- og Integrationsministeriet), το 48% των απογόνων μη δυτικών μεταναστών στη Δανία δήλωσε ότι πιστεύουν ότι θα πρέπει να απαγορεύεται η κριτική στην θρησκεία.
Το 42% των μεταναστών που είχαν ζήσει στη Δανία για τρία χρόνια επίσης συμφώνησαν με αυτή την έποψη, ενώ μόνο το 20% των γηγενών δανών συμφώνησε με την άποψη αυτή.
Τα αποτελέσματα της έρευνας ήρθαν να επιβεβαιώσουν το think-tank, UNITOS της Δανίας δημοσίευσε έκθεση του πρώην ισλαμιστή ιμάμη Ahmed Akkari με τίτλο η σύγκρουση πίστης στη Δύση, γιατί Οι μουσουλμάνοι είναι δύσκολο να ενσωματωθούν.
Στη νέα έκθεση, ο Akkari ορίζει τον ισλαμισμό ως την «ιδεολογία βασισμένη στη θρησκεία, η οποία περιέχει μια ολοκληρωτική ερμηνεία του Ισλάμ που επιδιώκει να κατακτήσει τον κόσμο».
 Ο Ahmed Akkari αναφέρει ότι οι παραδοσιακές ερμηνείες του Ισλάμ μονοπωλούν τον μουσουλμανικό κόσμο.
Αυτό το μονοπώλιο τους εμποδίζει να ενταχθούν στις δυτικές κοινωνίες, επειδή τους εμποδίζει να σκέφτονται και να ενεργούν ελεύθερα σχετικά με το Ισλάμ.
Όταν δεν ασκείται κριτική στην θρησκεία, καλόπιστη και όχι προκατειλημμένη τότε δεν εξελίσσονται οι κοινωνίες.
Το Ισλάμ ποτέ δεν έχει αφομοιωθεί πλήρως σε καμία κοινωνία και οι Μουσουλμάνοι δεν έχουν προσαρμοστεί πλήρως σε μη μουσουλμανικές κουλτούρες.
Όσο αυξάνονται οι μουσουλμάνοι στην Δύση τόσο αυξάνονται και πιθανότητες σύγκρουσης.
Οι περισσότερες συγκρούσεις απορρέουν από τον έλεγχο του Ισλαμισμού για τον ορισμό του τι σημαίνει να είσαι μουσουλμάνος.
Πολλοί μουσουλμάνοι δεν χρησιμοποιούν πραγματικά τα τζαμιά στην καθημερινή τους ζωή και δεν ακούνε ... τις συμβουλές και την καθοδήγηση του ιμάμη.
Οι μουσουλμάνοι του πολιτισμού.
Αν και είναι πολλοί, δεν είναι σε θέση να επηρεάσουν την επίσημη άποψη στον μουσουλμανικό κόσμο.
Ο Ισλαμισμός δουλεύει ενάντια στη συνοχή με τη Δύση – καθώς δεν πιστεύει στην δημοκρατία - παράγει μια αντίρρηση που βρίσκει έδαφος στην τρομοκρατία, τις συμμορίες και τις πολιτικοποιημένες ομάδες.
Εμφανίζεται σαν πολιτική κερδοσκοπία επηρεάζοντας την πολιτική εξουσία όχι επειδή δέχεται τη δημοκρατική ζωή, αλλά επειδή προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να γίνει αρκετά ισχυρό το Ισλάμ για να ξεπεράσει την Δημοκρατία.
Καθώς οι ισλαμιστές επηρεάζουν τους δυτικούς μουσουλμανικούς κύκλους, τα δυτικά πολιτικά κόμματα επιχειρούν να κερδίσουν περισσότερες ψήφους και, συνεπώς, κάνουν ατυχείς συμμαχίες με δυνάμεις που πραγματικά ... απορρίπτουν το καθιερωμένο σύστημα ...
Ο Ισλαμισμός λειτουργεί ενάντια στην ενσωμάτωση των μουσουλμάνων, οι μουσουλμάνοι δεν έχουν στόχο να ενσωματωθούν στον δυτικό κόσμο αλλά να κυριαρχήσουν πάνω σε αυτόν.
Ο ισλαμισμός δεν πρέπει να συγχέεται με το Ισλάμ ή τους μουσουλμάνους εν γένει.
Πολλά τζαμιά π.χ. στην Δανία δημιουργήθηκαν για να είναι ένας πνευματικός και θρησκευτικός χώρος για τους πιστούς και όχι ως χώροι όπου η βία, το μίσος και οι πολιτικές ατζέντες κυριαρχούν.
Ο ισλαμισμός χρησιμοποιεί «συμμάχους» για να διεισδύσει στην Ευρώπη.
Χρησιμοποιούν την υποστήριξη της αριστεράς για να ενισχύσουν τον ρόλο τους στην Ευρώπη.
 Η αριστερά υποστηρίζει τις θέσεις των μουσουλμάνων σε μια λογική ισότητας των κοινωνιών, θρησκειών αλλά και στο πλαίσιο του διεθνισμού.
Ο ισλαμισμός προσπαθεί στην Δύση να εισάγει ένα εναλλακτικό  δικαστικό σύστημα ειδικά για τους μουσουλμάνους.
Ο προσδιορισμός ειδικών νόμων για τους μουσουλμάνους, όπως κανόνες για το κολύμπι και την κοινωνικοποίηση με άλλους ανθρώπους, ειδικές εξαιρέσεις από τον ισχύοντα νόμο για το διαζύγιο, τα δικαιώματα των γυναικών κ.λπ.
 Οι μουσουλμάνοι βρίσκονται μεταξύ εντός σοβαρού διλήμματος μεταξύ των προτύπων της κοινωνίας της Δύσης και των κανόνων της μειονοτικής κοινότητας, το δίλημμα αυτό δεν εξυπηρετεί κανέναν.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις δυτικές κοινωνίες σήμερα είναι ότι δεν έχουν κοινή αντίληψη για το πώς να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα.
Η Ευρώπη δεν έχει κοινή στρατηγική για την αντιμετώπιση του ισλαμισμού.
Ακόμα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έγκαιρα διαβλέπουν τις τάσεις διεθνώς είδαν την άνοδο των μουσουλμανικών μετά την τραγική ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου 2001.
Αυτό που πρέπει να καταλάβει η Ευρώπη είναι ότι η αύξηση των ποσοστών των μουσουλμάνων, ανθρώπων που δεν θέλουν να προσαρμοστούν στην δυτική κουλτούρα αλλά να επιβάλλουν την δική τους ή όταν δεν μπορούν να δημιουργήσουν παράλληλους νόμους για τους μουσουλμάνους και τους αλλόθρησκους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το μέλλον της Ευρώπης.
Η ιστορία επιβεβαιώνει ότι η δυτική Ευρώπη και το Ισλάμ δεν ήταν ποτέ σύμμαχοι ανά τους αιώνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης